Як зробити Великодній кекс столичний зі згущеним молоком і журавлиною рецепт простий. Рекомендую до приготування і раджу нічого не міняти.
Інгредієнти
✔️Мигдальна борошно 120 р.,
✔️яйця курячі 2 шт.,
✔️журавлина сушена 1 жменю,
✔️Цедра апельсина 1 ч. л.,
✔️вершкове масло 100 р.,
✔️Підсолоджувач за смаком,
✔️коньяк-30 мл,
✔️розпушувач 10 р.,
✔️ванільний екстракт 1/2 ч. л.,
✔️сіль морська 1 щіпка.
Пасхальний кекс столичний зі згущеним молоком і журавлиною покроковий рецепт
1. Духовку попередньо розігріти до 180 градусів. Журавлину замочити в коньяку і дати постояти. Підсолоджувач з’єднати з попередньо розм’якшеним вершковим маслом, додати ванільний екстракт і злегка збити блендером насадкой-венчиком.
2. Продовжуючи збивати, по одному ввести яйця і збити ще трохи. Борошно перемішати з розпушувачем і сіллю. Яєчно-олійну суміш з’єднати з борошном і вимісити тесто.
3. Цедру апельсина натерти на дрібній тертці. Додати в тісто журавлину разом з коньяком, апельсинову цедру і все перемішати. У форму змащену маслом перекласти тесто.
4. Випікати в розігрітій духовці 30-40 хвилин. Зверху полити кето згущеним молоком. Рецепт напевно вже всі знають. Вершки, масло, ваніль і підсолоджувач і проварити охладить.