Паска «Краффин Синабон» з начинкою з родзинок, горіхів і кориці

Паска «Краффин Синабон» на сдобном дріжджовому тесті, з начинкою з родзинок, горіхів і кориці. Мені дуже сподобалися – ароматні і за смаком схожі чимось на булочки «синабон».

Інгредієнти

Виходить два краффина, d=11 см

Опара:
тепле Молоко – 200 мл
Дріжджі сухі – 7 гр
Цукор – 1 ч. л.
Борошно – 3 ст. л

Тісто:
Борошно – 430-450 гр
Цукор – 80 гр
Ванільний цукор – 10 гр
Яйце – 2 шт
Масло вершкове – 100 гр
вся Опара

Начинка:
Горіхи – 150 гр
Родзинки – 200 гр
Цукор – 40 гр
Кориця – 1 ч. л

Масло вершкове для змащування тіста перед начинкою – 30 гр

Паска «Краффин Синабон» з начинкою з родзинок, горіхів і кориці покроковий рецепт

1. Спочатку зробимо опару – у теплому молоці розвести дріжджі, цукор, борошно, перемішати. Прикрити тарілочкою, залишити на 15-20 хвилин в теплому місці. Дріжджі активуються, зверху повинна бути пінна шапочка.
2. Тісто:
У борошно всипати цукор, ванільний цукор перемішати. Розбити туди яйця, влити розтоплене вершкове масло кімнатної температури, підійшла опару – замісити тісто. Тісто м’яке і трохи липке. Тісто покласти в чашку, накрити кришкою, прибрати в тепле місце на підйом в два рази, години на 1,5-2.
3. Для начинки:
У блендері подрібнити горіхи, пересипати в чашку. Родзинки пробити в блендері до стану пасти, додати до горіхів. Всипати цукор, корицю – все перемішати до однорідної массы.
4. Збираємо паски:
тісто трохи підім’яти, розділити на 2 частини. Одну частину розкачати у великий прямокутник. Товщина тесту тонка. Змастити поверх тіста розтопленим вершковим маслом (! я цей момент упустила, але він потрібен, якщо хочете, щоб у розрізі шари сіклися!) Зверху рівномірно по всьому инсту розкласти половину підготовленої начинки.
5. Тісто туго скрутити в рулет. Гострим ножем розрізати рулет вздовж, відійшовши від одного краю 2-3 см. І тепер кожну половину рулету звертаємо у равлика, зрізом назовні. Одну частину равлики укладаємо поверх другий. Також вчинити з другою частиною тіста. Акуратно краффины помістити у форми, накрити рушником і поставити в тепле місце на расстойку на 40-50 минут.
6. Випікати в розігрітій духовці 200 гр, 10 хвилин, Потім накрити краффины зверху фольгою, щоб скоринка не горіла. Зменшити вогонь до 180 гр і випікати ще 30-45 хвилин При подачі присипати цукровою пудрой.

Відео рецепт 👇