паска найсмачніший

паска найсмачніший рецепт простий. Наш рецепт паски простий і смачний! Печемо кожен рік і ділимося з вами.

Інгредієнти

⚠️ Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури!!!

✔ Ємність 1
ОПАРА
🔸️80 г борошно
🔸️100 г молоко
🔸️12 м (36 р живих) дріжджі сухі Dr.Oetker (Львівські)
🔸️15 г цукру

✔Ємність 2
🔸️Наливаємо кип’ячене молоко кімнатної температури 150 гр 3.2 %
🔸️Масло кімнатної температури 150 гр 82.5 %
🔸️Яйце С1 – 1 ціле + 2 жовтка
🔸️Цукор – 200 р
🔸️Цедра лимона або апельсина

Місткість 3
🔸️50 г родзинок
🔸️50 г цукатів
🔸️50 г в’яленої вишні
🔸️50 г рубаних обсмажених горіхів
🔸️40 г рому або коньяку
🔸️1 ч. лож. ванільного екстракту (або 10 г ванільного цукру)

Чаша міксера
🔸️620 г борошна
🔸️5 г солі
🔸️2 м куркуми

паска найсмачніший покроковий рецепт

1. Ємність 1.
В ємності з’єднати всі сухі інгредієнти, перемішати віночком. Залити теплим кип’яченим молоком близько 40 °С. Прибираємо на 𝟯𝟬 хвилин у тепле місце. (приблизно 𝟮6-28 °С)
2. Ємність 2.
Перемішуємо міксером на середній швидкості до однорідної массы.
3. Місткість 3.
Родзинки, цукати, вишню і горіхи заливаємо алкоголем і залишаємо настоюватися при кімнатній температурі. Перед додаванням до тесту, проціджуємо і обвалюємо в муке.
4. Чаша міксера.
Просіваємо борошно, сіль і куркуму. Перемішуємо вінчиком до об’єднання.
Потім додаємо підготовлені інгредієнти з ємності 1 і 2. У міксері вимішуємо на середній швидкості (насадка гак) близько 10 хвилин. Приблизно на 6-7 хвилині замісу додаємо інгредієнти з ємності 3 і вимішуємо до об’єднання. Накриваємо плівкою і прибираємо в тепле місце 26-28 °С, приблизно на 1.5-2 години Тісто має піднятися в 2-3 раза.
5. Дістаємо тісто з ємності, злегка обминаємо, формуємо тісто і розкладаємо по формах, заповнюючи форму на 1/3. Викладаємо тісто у формах для вистоювання в тепле місце 26-28 °С, укривши плівкою або чистим рушником. Приблизно 50-60 хвилин.
Коли тісто підніметься 2-2.5 рази, відправляємо форму в розігріту духовку ☝️(верхівки пасок, щоб не тріскалися шапочки, можна збризнути водою з пульверизатора).
6. Попередньо духовку нагріти до 200 градусів, знизити температуру до 160 °С, режим – конвекція. Якщо немає режиму конвекції, верх/низ при 170-180 °С. Завжди орієнтуйтеся на свою духовку. Час випічки приблизно 30 минут.