паска вологе тісто як пух

паска вологе тісто як пух рецепт простий.

Інгредієнти

Тісто:
✅борошно- 320-330гр
✅молоко – 130мл
✅дріжджі пресовані – 15г
✅цукор – 2ст.л
✅сіль – 0.5 ч. л
✅ванілін – щіпка
✅яйце – 1шт+жовток – 1шт
✅вершкове масло -70гр
✅куркума – 0.5 ч. л

Начинка:
✅волоські горіхи – 230гр
✅цукрова пудра – 100г
✅молоко – 50мл
✅сіль щіпка

Сироп:
✅цукор – 50гр
✅вода – 50мл

Для змазування:
✅яйце – 1шт
✅молоко – 1ст.л

паска вологе тісто як пух покроковий рецепт

1. ✔️У мисці змішати пресовані дріжджі, молоко з норми беремо половину 60 мл , з норми цукру взяти 2 ч. л і 2 ч. л борошна із загальної маси перемішати , накрити плівкою і у тепле місце (Я прибирала в мікрохвильовку поруч ставила склянку з гарячою водою так швидше тісто підходило).
✔️М’яке вершкове масло 70гр збиваємо з цукром.
✔️У підійшла опару додаємо решту тепле молоко, Яйце і 1желток , сіль, ваніль, куркума 0,5 ч. л перемішати і всипаємо част.
✔️Далі додаємо збите масло і вимішуємо тісто близько 5 хвилин, воно будемо липнути до рук, так і повинно бути , змастіть руки рослинним маслом щоб було удобнее.

2. ✔️ Тісто накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце на 1 годину.
✔️ Волоські горіхи злегка обсмажуємо на сухій сковороді буквально 3 хвилини.
✔️ Волоські горіхи подрібнити в блендері, додати 100 гр сухарної пудри , 50 мл молока щіпка солі, перемішати начинка готова.
✔️Тісто підійшло ділимо навпіл по 300 гр.
✔️ Розкачати в пласт викласти горіховою начинкою і формуємо як показано на відео.
✔️ Викладаємо форми паперові 12см діаметр я їх попередньо змастила маслом маслом.

3. ✔️ Паски накриваємо харчовою плівкою і прибираємо на 40 хвилин у тепле місце.
✔️ Варимо сироп, змішати цукор 50 гр +50 мл води з моменту закипання варимо 2 хвилини, остудити.
✔️ Паски змастити суміш побачитися і молока і залишити ще на 10-15 хвилин для підйому.
✔️ Прибираємо розігріту до 180 гр духовку на 35-40 хвилин (Орієнтуйтеся по своїй духовці) Я випікала на режимі вгору вниз з конвекцією.
✔️ Гарячі паски рясно змастити сиропом і робимо проколи зубочисткой.

4. Накриваємо зверху чашкою або рушником і даємо повністю охолонути. Приємного аппетита.

Відео рецепт 👇