Паску в духовці класичний

Як зробити Паска класичний в духовці простий рецепт в духовці. Друзі, всі підготувалися до Великодня? Якщо хтось ще не визначився за яким рецептом готувати паски, хочу запропонувати перевірений рецепт без зайвих заморочок, з якого виходять шикарні паски: ароматні, ніжні, не сухі.

Інгредієнти

на 2кулича діаметром 10-11 см :

280 г борошна
1 ч. л. быстродействую щих дріжджів
60 г цукру
15 г цукру з натураль ний ваніллю
щіпка солі
60 мл молока
80 г вершкового масла кімнатної температури
2 яйця 50 г родзинок
50 г кураги

Паска класичний в духовці покроковий рецепт

1. Родзинки і курагу добре промийте, замочіть в окропі на 15-20 хвилин, потім обсушити. Курагу дрібно наріжте. Змішати у великій мисці просіяне борошно, дріжджі, обидва види цукру і сіль. Підігрійте молоко до злегка теплого стану (36-38 °C).
2. В борошняну суміш додати молоко, яйця, масло і замісити тісто руками або міксером з насадкою-крюком на малих обертах (7-10 хвилин) до однорідності. В кінці додати родзинки, курагу і ретельно перемішати. Миску з готовим тестом затягнути плівкою і поставити в тепле місце на 1 час.
3. Тісто має збільшитися вдвічі. 6. Трохи піднялося тісто обімніть і помістіть в форми для пасок (трохи вище половини висоти форми). Формочки з тістом накрийте рушником і залиште ще на 40 минут.

4. Випікати паски в розігрітій до 180°С духовці близько 30 хвилин. Готові коржі охолодити. Прикрасити за бажанням