паста Хумус з нуту з прянощами простий рецепт.
Інгредієнти
Нут сухий 150 гр ( відварена 350 гр)
Кунжут 2 ст. л.
Рослинна олія ~4 ст. л.
у мене Конопляне масло
Часник 2 зуб
Сік лимона 1 ст. л.
Зіра 1/2 ч. л.
Паприка мелена 1/2 ч. л.
Кунжут і кедрові горішки на прикрасу
Сіль
паста Хумус з нуту з прянощами покроковий рецепт
1. Беремо варений або консервований нут. Воду з-під нуту залишаємо, ще знадобиться. Готуємо тахін – кунжутную пасту. Подрібнюємо кунжут 2-3 ст. л. з 1 ст. л. рослинного масла в блендері до пасты.
2. Нут перекладаємо в чашку блендера, додаємо кунжутную пасту, рослинне масло (у мене конопляне 2-3 ст. л.), сік лимона, часник, воду з під нуту, сіль і спеції. Починаємо измельчать.
3. У процесі додаємо воду від нуту, стільки слизько за сподобається консистенции.
4. Перекладаємо хумус в тарілку, робимо поглиблення і прикрашаємо смачним рослинним/ оливковою олією. Прикрашаємо кедровими горішками, паприкою і кунжутом.
Відео рецепт 👇