Святкова закуска з яєць з лососем

Яйця з лососем і домашнім майонезом👌 Дуже ніжна і смачна закуска, яка прикрасить ваш святковий стіл. Як зробити Святкову закуску з яєць з лососем рецепт простий.

Інгредієнти

▪︎Яйця курячі – 4 шт.
▪︎Лосось (у мене холодного копчення, можна с. солоний) – 120 р.
▪︎Кріп – 3-4 гілочки

✔Для майонезу:
▪︎Яєчний жовток
▪︎Оливкова олія (без запаху) – 100 мл
▪︎Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
▪︎Лимонний сік – 1 ст. л.
▪︎Зубчик часничку
▪︎Сіль – 1/3 ч. л.
▪︎Цукор – 1/3 ч. л.
▪︎Перець чорний мелений

✔Для подання:
▪︎Листя салату
▪︎Зелений лук

Святкова закуска з яєць з лососем покроковий рецепт

1. ⠀ Яйця відварюємо протягом 8 хвилин, а поки займемося майонезом. ⠀ Наливаємо у склянку для бленда масло, додаємо цукор, сіль, перець, лимонний сік, діжонську гірчицю і видавлюємо зубчик часничку. Відокремлюємо жовток від білка і акуратно закидаємо зверху на масло. Опускаємо насадку блендера, так, щоб жовток виявився прямо під товкачем. Опускаємо блендер до самого дна, включаємо на повну потужність, і не піднімаємо (☝це важливо).
2. Через хвилинку бачимо як в самому низу починає утворюватися густа світла маса (наш майонез). Тільки потім, притримуючи склянку однією рукою, інший ми починаємо потроху піднімати маточка насадки вгору, щоб хорошого збити весь обсяг соусу. Ще пару секунд і майонез готовий! Дуже густий і смачний!👍 ⠀
3. Цей рецепт майонезу підходить тільки для заглибного бленда. Звичайним для збивання міксером не вийде. ⠀ Такий майонез відмінно зберігається в холодильнику протягом трьох днів, але краще використовувати відразу.😉 ⠀ Яйця остуджуємо, чистимо і розрізаємо навпіл. Акуратно дістаємо жовтки, намагаючись не пошкодити білки і розминаємо їх у крихту вилочкою. ⠀
4. Лосось нарізаємо дрібними кубиками і додаємо до жовтків. ⠀ Туди ж дрібно нарізаний укропчик. ⠀ Заправляємо нашим майонезом і акуратно перемішуємо. ⠀ Заповнюємо щедрою гірочкою половинки білків. ⠀ Викладаємо на листя салату і посипаємо зверху зеленим луком.

Відео рецепт 👇