Паста зі шпинатом у вершковому соусі з креветками

Відмінний, смачний і корисний обід або вечерю👍🏻 А якщо доповнити креветками – даний ресторанну страву. Як зробити Пасту зі шпинатом у вершковому соусі з креветками рецепт простий.

Інгредієнти

На 4 великі порції

Спагетті 400 гр
Креветки великі 20 шт. або більше
подрібнений Шпинат заморожений 350гр (+/-)
200-250 мл Вершки (краще 20-30%).
Часник 2-3 зубчики
Твердий сир 100 гр +/-
сіль щіпка
перець мелений за смаком
Оливкова олія
Ароматне масло ДХІ (якщо є)
Зелень для подачі

Паста зі шпинатом у вершковому соусі з креветками покроковий рецепт

1. Обсмажити шматочки часнику в оливковій олії, прибрати. Викласти очищені креветки і смажити кілька хвилин з кожного боку. Як чистити креветки див. відео 2, розрізати панцир по спинці, зняти його і прибрати відень (темна або світла стрічка в спинці). Креветки відкласти. Поставити варити пасту (опустити спагетті в киплячу солону воду).
2. Варити на хвилину менше, ніж вказано на упаковці. У сковороду додати шпинат, масло ДХІ, тушкувати хвилин 4-5 і залити вершками. Якщо шпинат свіжий, промити його і обсушити. Готувати з маслом сковороді до м’якості і додати вершки. Готовий соус можна буде пробити блендером, якщо не подобаються шматочки шпината.
3. Дати соусу покипіти пару хвилин на середньому вогні, натерти сир (весь або частину залишити для подачі), додати пасту з 1 ополоником води від неї, перемішати і готувати хвилину, максимум дві. Викласти пасту в тарілку, зверху креветки, прикрасити сиром і зеленью.

Відео рецепт 👇