Печеня в гарбузі в духовці з мясом і картоплею

Як смачно пожарити в гарбузі в духовці з м’ясом і картоплею простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко 🎃.

Інгредієнти

•Гарбуз – 1 шт ~ 2 кг.
•Яловичина/Свинина – 400 р.
•Картопля – 300 р.
•Морква – 1 шт.
•Селера – 100 р.
•Часник – 5 зубчиків
•Зелень мікс – 40 р.
•Томатна паста – 1 ст. л.
•Гострий перець – 1 шт.
•Сіль/Перець – за смаком
•Копчена паприка – 1 ч. л.
•Приправа для м’яса – 1 ч. л.

Печеня в гарбузі в духовці з м’ясом і картоплею покроковий рецепт

1. Нам знадобиться невелика гарбуз округлої форми вагою 2-2.5 кг. Акуратно зрізаємо верхівку і вичищаємо гарбуз зсередини. Якщо після обробки гарбуза від неї залишилася м’якоть, поріжемо її на невеликі кубики і додати до начинки. Підготуємо необхідні інгредієнти для начинки.

2. М’ясо нарізаємо на невеликі кубики, я використовував яловичину, ви ж можете використовувати і свинину. Картоплю очищаємо і нарізаємо на невеликі кубики, якщо використовуєте Бейбі картоплю, то шкуру не очищайте, моркву і селеру нарізаємо невеликими кусочками.
3. Дрібно порубаємо зелень і підготуємо кілька зубчиків часнику. У розігріту сковорідку кладемо м’ясо і обсмажуємо на сильному вогні до коричневого кольору і додати всі спеції. Як тільки м’ясо схопилося відправляємо в сковороду овочі і обсмажуємо все разом періодично помішуючи, приблизно 10-12 минут.

4. Додаємо столову ложку томатної пасти і вливаємо 200 мл окропу. Все ретельно перемішуємо, доводимо до кипіння й тушкуємо на повільному вогні 15 хвилин. Наприкінці додамо зелень і знову перемешаем.

5. Наповнюємо гарбуз отриманою начинкою, накриваємо раніше зрізаною кришкою і відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на годину-півтора в залежності від сорту тыквы.

6. Як тільки гарбуз легко буде протыкаться зубочисткою – вона готова. При подачі гарбуз можете надрізати на часточки і розкрити її, всі ваші гості будуть в повному захваті від такого блюда.

Відео рецепт 👇