Печиво півмісяць з мигдальною борошном

Їсти печиво, яке я печу виключно взимку. Як зробити Печиво півмісяць з мигдальною борошном рецепт простий в духовці. В інший час благополучно про нього забуваю, а даремно. Бо що? Правильно, смачне, ароматне печиво з додаванням мигдальної муки завжди буде до місця і взимку, і влітку. В минулому році цим рецептом я вже ділилася з вами, але знаю, що буде шукати лінь, тому дублюю. Зберігати будь печиво рекомендую в герметичній банку або коробці, так воно збереже м’якість до 10 днів точно.

Інгредієнти

(12-15 шт)

✔️борошно пшеничне 200г
✔️мигдальна борошно 100г
✔️вершкове масло-150г
✔️дрібний цукор 80г
✔️ванільний екстракт 1 ч. л
✔️яйце С1 1 шт
✔️цукрова пудра для посипання

Печиво півмісяць з мигдальною борошном покроковий рецепт

1. З’єднати борошно, мигдалеву борошно і цукор. Якщо у вас немає мигдальної муки, можна просто подрібнити мигдаль в блендері, мені так навіть більше подобається, так як потім печиво трапляються маленькі шматочки горішків. Холодне масло нарізати маленькими шматочками, додати до борошняної суміші і порубати ножем або перетерти руками до стану крошки.
2. Додати ванільний екстракт і яйце, швидко замісити тісто. Зібрати тісто в кулю, обернути плівкою і покласти в холодильник на 1 годину. Потім з охолодженого тіста сформувати печиво. Від тесту відщипнути шматочки розміром приблизно з великий волоський горіх, скачати їх в ковбаски і надати форму півмісяця, трохи придавивши в центре.
3. Викласти печиво на деко, застелене пергаментом. Випікати в заздалегідь розігрітій до 170 градусів духовці ( або 160 з конвекцією) і випікати 15 хвилин. Печиво не повинне бути сильно рум’яним, лише злегка золотистим. Ще гаряче печиво рясно посипати цукровою пудрой.