Як зробити Печиво варення з чорної смородини з дитинства рецепт простий в духовці. Як я вже друкувала рецепт такого печива, але з іншою начинкою. Сьогодні вирішила спробувати з чорною смородиною та заодно записати покроковий рецепт.
Інгредієнти
Олія слив. 200 гр
Борошно 420 + 30гр
Яйце 2 шт.
Цукор 120 гр
Варення 450 гр
Крохмаль.кукурудзяний 20 гр
Розпушувач 1 ч. л
Щіпка солі
Печиво варення з чорної смородини з дитинства покроковий рецепт
1. Варення з чорної смородини я пробила блендером до однорідності. Поставила на вогонь і довела до кипіння, додала кукурудзяний крохмаль, що б воно загустилось і не втекло в духовці, перемішала. Кип’ятити варення довго не потрібно. Кількість крохмалю написала приблизно, дивіться за своїм варенню. Якщо занадто рідке додайте більше. Поки варення остигає готую тісто. Масло кімнатної температури збила з цукром, додала яйця, перемешала.
2. Додала просіяне борошно, сіль, розпушувач. Перемішала спочатку лопаткою, а потім замісила тісто руками. Тісто має бути м’яким, але не липким. Далі відрізала від тесту приблизно 1/4 частину, додала в неї 30 гр борошна, замісила, загорнула в плівку і прибрала в морозилку хвилин на 10-15 (з цій частині будемо робити крихту).
3. Більшу частину тіста розкрутила на пергаменті завтовшки 0,4 мм І переносла разом з пергаментом деко. Виклала варення на тісто. Дістала з морозилки маленький шматочок тіста і натерла його на тертці, а потім посипала зверху на варення. Вийшло красиво!
4. Запікаємо 20 хвилин при 180 гр. Даємо охолонути й нарізаємо на шматочки. Я точно знаю, що багато випікали таке печиво з журавлиною, розкажіть, як вам результат? Діліться рецептом з друзями, буду дуже рада 😉.
Відео рецепт 👇