Яблучний кекс на сметані в духовці

От і дочекалися! Можна збирати яблука на законній підставі 😄👌! З Яблучним 🍎🍎🍎 Спасом всіх!!! Як приготувати смачний Яблучний кекс на сметані в духовці рецепт простий. І кекс сьогодні, звичайно, з яблуками 🍎🍎🍎! Смачний, ароматний і, як мені здається 😉, дуже красивий! Правда ж? Обов’язково пробуйте і діліться враженнями 🤗!!!

Інгредієнти

(на форму розміром 30×11×7,5):
1 яйце + 3 жовтки З (у мене завжди залишаються жовтки після зефіру 😂😂😂, якщо немає такої кількості жовтків, то можна взяти замість них одне ціле яйце. Разом буде 1+1= 2 яйця)
140 г цукру
10 г ванільного цукру
щіпка солі
160 г сметани 10%
75 г рослинної олії
240 г борошна
10 г розпушувача
~300 г яблук (три середніх 🍎🍎🍎)
цукрова пудра для прикраси

Яблучний кекс на сметані в духовці покроковий рецепт

1. У мисці з’єднати яйце, жовтки, цукор і сіль, збити ручним віночком до появи світлої пінки. Додати сметану і масло, збити. Борошно з розпушувачем просіяти, і ввести в загальну масу, ретельно перемешать.
2. Форму застелити гарною (силіконізованого) папером або зробити “французьку сорочку”, викласти тісто, розрівняти. З яблук “серцеїдкою” видалити серцевину і розрізати навпіл. Кожну половинку нарізати слайсами і увіткнути слайсы в тісто на відстані 2-3 мм один від друга.

3. Випікати кекс в заздалегідь розігрітій до 180° духовці, режим – верх-низ, 50-60 хвилин (орієнтуйтеся на свою форму і духовку). Перевірити на суху шпажку. Готовий кекс вийняти з форми і остудити на решітці. Прикрасити цукровою пудрой.