Мармуровий апельсиново-шоколадний кекс домашній

Як зробити Мармуровий апельсиново-шоколадний кекс домашній рецепт простий в духовці. ⠀ Дуже ніжний і ароматний, злегка вологий кекс, завдяки яблонному пюре (можна замінити на банан), виходить настільки смачним, що неможливо відірватися.⁣⁣⠀⠀ Діаметр форми – 16 див.⁣⁣⠀Обов’язково зберігайте рецепт, щоб не втратити, діліться з друзями і готуйте з удовольствием!⁣⁣⠀
⁣⁣⠀
⁣⁣⠀

Ингредиенты

КБЖУ на 100 г:⁣⁣⠀
199.2/6.6/7.6/25.9⁣⁣⠀

ШОКОЛАДНИЙ ШАР⁣⁣⠀
Яйце – 1 шт⁣⁣⠀
Яблучне пюре – 120 г⁣⁣⠀
Борошно пшеничне – 25 г⁣⁣⠀
Борошно рисова – 25 г⁣⁣⠀
Какао-порошок – 10 г⁣⁣⠀
Кокосове масло – 10 г⁣⁣⠀
Підсолоджувач – за смаком⁣⁣⠀
Розпушувач – 1/2 год л⁣⁣⠀

АПЕЛЬСИНОВИЙ ШАР⁣⁣⠀
Яйце – 1 шт⁣⁣⠀
Яблучне пюре – 60 г⁣⁣⠀
Апельсиновий сік – 100 мл (з одного апельсина)⁣⁣⠀
Борошно пшеничне – 30 г⁣⁣⠀
Борошно рисова – 30 г⁣⁣⠀
Підсолоджувач – за смаком⁣⁣⠀
Кокосове масло – 10 г⁣⁣⠀
Розпушувач – 1/2 год л⁣⁣⠀

Мармуровий апельсиново-шоколадний кекс домашній покроковий рецепт

1. Для шоколадного шару відокремити білок від жовтка, до жовтка додати яблучне пюре, підсолоджувач і м’яке кокосове масло. Збити за допомогою міксера. Додати обидва види борошна, какао і розпушувач. Перемішати.⁣⁣⠀ Для апельсинового шару, відокремити білок від жовтка, до жовтка додати яблучне пюре, вичавити сік одного апельсина, додати кокосове масло і збити за допомогою миксера.

2. Додати обидва види борошна і розпушувач. Перемішати.⁣⁣⠀ До білків додати дрібку солі і збити до міцних піків. Розділити збиті білки на дві частини і додати в два виду тесту. Акуратно перемішати з допомогою силіконової лопатки.⁣⁣⠀

3. У силіконову форму викласти тісто, чергуючи шоколадний і апельсиновий шар по дві столові ложки. За бажанням можна прикрасити апельсинами часточками.⁣⁣⠀ Відправити в духовку на 50 хвилин при 180°. Дати кексу охолонути і подавати посипавши подрібненим шоколадом.⁣⁣⠀

Відео рецепт 👇