Перевернутий пиріг кекс з полуницею на сметані

Як зробити Перевернутий пиріг кекс з полуницею на сметані рецепт простий. Серед моїх подруг ходить слух, що я весь час щось готую😅 Оо, мій чоловік би з ними ще посперечався😂 насправді був такий час, але це було по іншу сторону океану, коли вільного часу був вагон. Зараз я найчастіше готую що швидше і простіше, а печу і зовсім дуже рідко. Здається, сьогодні був другий раз за місяць і то по справі) А взагалі у нас почався полуничний сезон і я цьому безмежно рада☺️

Інгредієнти

Я пекла половинну порцію у формі 16 див.
Ну, а оригінальний рецепт на форму 23-25 см:

400 гр полуниці
1 ст. л. крохмалю
3 яйця
180 гр цукру
150 гр борошна
30 гр меленого мигдалю або мигдальної муки
150 гр сметани 25%

Перевернутий пиріг кекс з полуницею на сметані покроковий рецепт

1. Полуницю помити і висушити, нарізати пластинами. Форму змастити маслом і викласти на дно слайсы полуниці. Присипати полуницю крохмалем через ситечко. Яйця збивати з цукром близько 10 хвилин до утворення пишної білої массы.
2. Змішати борошно пшеничне і мигдалеве і акуратно лопаткою додати борошняну суміш до яєць. Додати в миску з тестом сметану і так само акуратно примешать.
3. Випікати в розігрітій до 180С духовці 45-60 хвилин до сухої зубочистки. Готовий кекс вийняти з духовки, дати постояти пару хвилин і перевернути на тарелку.