Лахмаджун – це турецька або вірменська піца😃, яка не залишить нікого байдужим!🤤 Як зробити Піде лахмаджун по турецьки в домашніх умовах рецепт простий.
Інгредієнти
Інгредієнти для тіста:
– борошно 500 гр
– тепла вода 200 мл (+/-)
– цукор 1/2 ч. л
– сіль-1/2 ч. л
– розпушувач 7 гр
– олія 2-3 ст. л
Інгредієнти для начинки:
– фарш 650 гр
– болгарський перець 1 великий
– помідори 2-3 шт.
– цибуля ріпчаста 2 шт
– петрушка
– часник 3 зубчики
– сіль, перець, паприка
Піде лахмаджун по турецьки в домашніх умовах покроковий рецепт
1. Всі сухі інгредієнти змішати, зробити в центрі поглиблення, налити олію, воду наливати поступово і замісити тісто. Всі овочі подрібнити у блендері, змішати з фаршем, з зеленню та спеціями. Тісто розділити на маленькі клубочки. Кожен клубок розкачати тонко, зверху тонким шаром, рівномірно викладаємо начинку заповнюючи всю поверхность.
2. Обсмажуємо на сухій, добре розігрітій сковороді без масла, під кришкою на середньому вогні, щоб м’ясо встигло пропектися. Коли тісто підрум’яниться знизу можна вытаскивать.
3. Смажимо приблизно по 10 хвилин кожен! Подавати обов’язково з петрушкою і часточкою лимона. Петрушку викладаємо на одну сторону, зверху поливаємо лимонним соком, звертаємо в рулетик і їмо😅. Всім приємного апетиту😘
Відео рецепт 👇