Пісне печиво з чорним кунжутом простий рецепт. Дуже смачне, легке і, немов листкове, галетне печиво! Готується дуже просто і швидко! 5 хвилин на заміс тіста і 10-15 хвилин на випікання👍🏻 🖤Чорний кунжут – лідер джерела кальцію, тому печиво я приготувала з ним, але ви можете вибрати будь-які насіння🤗 Вони додають користі, аромату і хрускоту печінкою☺️☺️☺️ Діткам особливо сподобалися ці красунчики.
Інгредієнти
1. Борошно – 300 гр
2. Розпушувач – 1 ч. л
3. Цукор – 1 ст. л
4. Сіль – 1/2 ч. л
5. Вода – 100 мл
6. Масло рослинне (у мене кунжутне) – 100 мл
7. Чорний кунжут – 70-100 гр
8. Жовток, вершки (25 мл) – для змазування (не обов’язково!)
Застное печиво з чорним кунжутом покроковий рецепт
1. Борошно змішати з розпушувачем, цукром і сіллю. Закип’ятити воду і змішати з маслом. Додати до сухих інгредієнтів і замісити тісто. Довго вимішувати не потрібно, інакше печиво буде тугим!
2. Розкачати тісто в пласт, товщиною ~5 мм. Змастити збитим жовтком з вершками (не обов’язково).
3. зверху Посипати кунжутом. Розрізати на квадрати. Випікати в розігрітій до 180° духовці 10-15 хвилин до румяности.