Пісний гарбузовий суп з прянощами

Час осінніх рецептів, але яскравих і простих, здатних зігріти і підняти настрій ❤️ Як зробити гарбузовий суп Пісний з прянощами рецепт простий.

Інгредієнти

500 гр гарбуза
250 гр картоплі
1/2 моркви
1-2 цибулини (залежно від розміру)
Оливкова олія 3 ст. л.
Мелений мускатний горіх, сіль-за смаком

Для прикраси-сухарики, бальзамічний соус, а також гарбузове масло і гарбузовий макуха

Пісний гарбузовий суп з прянощами покроковий рецепт

1. Цибулю дрібно порізати, моркву натерти на крупній тертці, в каструлі пасерувати всі разом на оливковій олії до прозорості цибулі. ⠀ Гарбуз і картоплю нарізати кубиками, додати в каструлю, залити окропом, додати мускатний горіх за смаком, сіль, варити не більше 20 хвилин, інакше гарбуз втратить свої смакові якості. ⠀ Готовий суп пробити блендером до однорідності, подавати, прикрасивши сухариками, гарбузовим насінням, соусом, олією і зеленню 🍃 Можна для смаку додати вершки >20% жирності 🤤
2. Як будемо заготовляти гарбуз, щоб супчик і взимку радував смаком і консистенцією, а гарбуз опівночі не перетворилася в водянисті волокнисті несмачні кубики? Гарбуз вимити, очистити від насіння, порізати шматочками, як кавун, запекти в духовці прямо з шкіркою на пергаменті при 180 градусах приблизно годину ( залежить від розміру гарбуза) ⠀
3. Зняти шкірку, пробити м’якоть блендером , розфасувати у вакуумні пакети по 500 гр, щоб не довелося потім колупати потрібну кількість, заморозити плоскими брикетами. Розморожуємо-напередодні закидаємо пакетик в холодильник , або -якщо потрібно відразу, то в гарячу воду на кілька хвилин ,щоб безпечно і легко витягти брикет з пакетика і потім використовувати повторно.