Суп рамен з куркою, яйцем і локшиною

Суп рамен з куркою, яйцем і локшиною простий рецепт. Я дуже люблю азіатську кухню! Але цей суп чомусь не пробувала, хоч і чула про нього багато. А нещодавно побачила його рецепт і зрозуміла: треба терміново готувати! Тим більше, це так просто.

Рецепт Орисі трохи змінила під себе, але вийшло теж дуже смачно! Якщо ви теж любите азіатську кухню, зберігайте і готуйте, тут і продукти досить прості. Аріна, спасибі тобі за цей суп! Він чудовий 💛.

Інгредієнти

Для бульйону
Курячі стегенця – 3 шт. (~600 м)
Морква середнього розміру – 1 шт.
Цибулина середнього розміру – 1 шт.
Стебла селери – 2 шт.
Вода – 2,5 л
Сіль – 1 ч. л. без гірки або за смаком
Лавровий лист – 1 шт.

Для супу на 3 порції
Бульйон курячий – 1 л
Філе 2-3 зварених курячих стегенець
Імбир свіжий – 10-15 р
Часник – 2 зубчики
Соєвий соус – 30-40 мл
Локшина рамен – 125 р
Яйця курячі – 3 шт.
Лук зелений – кілька пір’я
Кунжут білий і чорний – для подачі

Суп рамен з куркою, яйцем і локшиною покроковий рецепт

1. Курячі стегенця помити, зняти шкіру і обрізати зайвий жир, якщо є. Овочі помити. Моркву і цибулю почистити, стебла селери розрізати на кілька великих частин. Скласти в каструлю стегенця та овочі, залити водой.
2. Довести до кипіння, зняти піну, злегка посолити, додати лавровий лист і варити на повільному вогні під кришкою ~1 годину. Бульйон процідити, овочі можна викинути, вони не знадобляться. Відокремити філе стегенець від кісток. Імбир і часник почистити і нарізати тонкими ломтиками.
3. Покласти імбир і часник в 1 л бульйону, додати соєвий соус, довести до кипіння і поварити кілька хвилин. Зняти з вогню. Відварити яйця протягом 6 хвилин після закипання і залити крижаній водой.
4. Відварити рамен згідно інструкції (я варила 6 хвилин) і промити холодною водою. Зелену цибулю нарізати, яйця почистить.

5. В кожну тарілку покласти рамен, куряче філе, одну чи дві половинки яйця, залити бульйоном, посипати цибулею і кунжутом. Подавати горячим.