Тайський суп том ям з печерицями і креветками на вершках

Як зробити смачний Тайський суп том ям з печерицями і креветками на вершках простий рецепт.

Інгредієнти

■ 1-2 л курячого бульйону⠀
■ набір для Те яма (червоний пекучий перець, корінь галанга, лемонграс, листя лайма)⠀
■ 1 пакетик (80г) основи суп Том ям ⠀
■ 2 зубчики часнику ⠀
■ 300 г печериць⠀
■ 8-10 шт томатів черрі⠀
■ 1 ст л рибного соусу⠀
■ 1 ст л томатної пасти (за бажанням, я додала для більш насиченого кольору)⠀
■ 300 мл вершків 33-35%⠀
■ половинка лайма/лимона⠀
■ 200-300 г очищених розморожених креветок⠀
■ пучок кінзи ⠀

Для подання: ⠀
■ відварений рис⠀

Тайський суп том ям з печерицями і креветками на вершках покроковий рецепт

1. Лемонграс та галангал розрізати на кілька частин, листя лайма пом’яти руками.⠀

2. відправити В каструлю бульйон (якщо бульйону мало, можна додати води), набір для те яма, пасту том ям, подрібнений часник, рибний соус, томатну пасту.

3. Все довести до кипіння і додати печериці, варити 3-5 хвилин, додати нарізані навпіл помідори черрі, креветки.

4. Влити вершки, видавити сік лайма/лимона, додати нарізану кінзу і подавати з рисом. ⠀

Відео рецепт 👇