Суп-пюре з гарбуза з морквою, селерою, цибулею на вершках

Самий осінній Суп пюре з гарбуза з морквою, селерою, цибулею на вершках простий рецепт з додаванням солодкого перчика 🍁 А щоб гарбузовий суп вийшов ніжніше звичайного, додамо в нього вершки 🥛

Інгредієнти

▫️Гарбуз – 650 р
▫️Морква – 1-2 шт. (200 г)
▫️Цибуля ріпчаста – 1 шт.
▫️Олія оливкова – 2 ст. ложки
▫️Сіль – 1 ч. ложка
▫️Вершки – 200 мл
▫️Солодкий перець – 1 шт
▫️Селера – 1 стебло

Суп-пюре з гарбуза з морквою, селерою, цибулею на вершках покроковий рецепт

1. Гарбуз очищаємо і ріжемо кубиками. Викладаємо в каструлю і заливаємо водою (можна бульйоном). ⠀ Викладаємо на сковороду з оливковою олією: цибулю, натерту моркву, солодкий перець, дрібно порізаний стебло селери і трохи обсмажуємо, приблизно 5 хвилин, не накриваючи крышкой.

2. Далі перекладаємо овочеву суміш у киплячу каструлю з гарбузом. Солимо і варимо 20 хвилин. ⠀ Зробимо пюре з того, що ми варили, за допомогою заглибного блендера, на малій швидкості і додаємо сливки.

3. Повільно помішуємо і доводимо до початку закипання. Не даємо сильно закипіти! ⠀ Подаємо з гарбузовим насінням і грінками 🥖 Я запекла в фользі маленькі гарбузики і використовувала їх для подачі 🎃