Пісочне печиво з горіховою начинкою на сметані

Як зробити пісочне печиво з горіховою начинкою на сметані рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Тісто:
370 гр борошна
50 гр цукру
145 гр сметани
1 жовток
145 гр вершкового масла (холодного)
3 гр соди
щіпка солі

Начинка:
180 гр мелених горіхів, у мене волоські.
100 гр цукру
70 гр вершкового масла

1 яйце для змащування

Пісочне печиво з горіховою начинкою на сметані покроковий рецепт

1. Почнемо приготування Печива. Змішайте в окремій мисці цукор (50 гр) зі сметаною (145 гр), жовтком (1 шт) і содою (3 гр). У другій мисці перетріть нарізане кубиками вершкове масло (145 гр) з борошном (370 гр) і дрібкою соли.

2. Потім з’єднайте сметанную суміш з борошна і замісити тісто, зібравши в грудку. Покладіть тісто в пакет або харчову плівку, розкачайте в пласт і приберіть в холодильник на 30-40 хвилин. Приготуємо начинку: попередньо подрібнити горіхи (180 гр).

3. Потім додайте до них цукор (100 гр), м’яке вершкове масло (70 гр) і перемішайте. Викладіть тісто на присипаний борошном стіл і розкачайте товщиною 3-4мм.

4. Викладіть на тісто начинку і розподіліть її по всій поверхні. Скачайте рулет, наріжте на частини і викладіть на деко застелений пергаментом.

5. Змастіть яйцем, зробіть візерунки і випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 З близько 25-30 минут.