Поки осінь остаточно не вступила у свої права, пропоную вам це чудове тепле спогад про літо! ☀️ ⠀ Пісочний Тарталетки з малиною і заварним кремом! ⠀ Дуже ніжна і розсипчаста пісочна основа, наповнена легким і ніжним заварним кремом, зверху – свіжа малина, з додаванням малинового конфі! Смак і поєднання – приголомшливе!
Інгредієнти
Тарталетка:
Масло 82,5% – 120 р
Борошно – 200 г
мигдальна Борошно – 25 р
Яйце 🥚- 1 шт. – 45 р
Цукрова пудра – 50 г
Сіль – щіпка
⠀
Заварний крем:
Молоко 🥛- 250 г
Яйця – жовтки – 3 шт
Цукор – 50 г
Кукурудзяний крохмаль – 25 р
Ваніль
Олію вершкове – 20 р
Шоколад Білий – 70 р
⠀
Конфі:
Пюре ягід малини – 100 г
Цукор – 20 р
Пектин – 3 р
Сік лимона – 5 г
Пісочний тарталетки з малиною і заварним кремом покроковий рецепт
1. Тарталетка:
Холодне вершкове масло розрізаємо на шматочки і додаємо до нього цукрову пудру і борошно. Всі перетираємо в крихту. ⠀ Додаємо яйце і перемішуємо. Збираємо тісто в кулю. Розкачуємо тісто між листами пергаментного паперу в тонкий пласт ( товщина 3 мм) Прибираємо в морозилку на 20 хв. ⠀ Вирізаємо кільцем дно, робимо бортики. Прибираємо в морозилку на 10 хв. Підрізаємо непотрібне тісто після заморожування!!! Перед випічкою можна ще на 5 хв. прибрати в морозилку! ⠀ Випікаємо в розігрітій до 160° духовій шафі близько 20 хв. ( до рум’яного кольору!)
Холодне вершкове масло розрізаємо на шматочки і додаємо до нього цукрову пудру і борошно. Всі перетираємо в крихту. ⠀ Додаємо яйце і перемішуємо. Збираємо тісто в кулю. Розкачуємо тісто між листами пергаментного паперу в тонкий пласт ( товщина 3 мм) Прибираємо в морозилку на 20 хв. ⠀ Вирізаємо кільцем дно, робимо бортики. Прибираємо в морозилку на 10 хв. Підрізаємо непотрібне тісто після заморожування!!! Перед випічкою можна ще на 5 хв. прибрати в морозилку! ⠀ Випікаємо в розігрітій до 160° духовій шафі близько 20 хв. ( до рум’яного кольору!)
2. Заварний крем:
Вливаємо в каструльку молоко, додаємо ваніль і нагріваємо до перших пухирців. Знімаємо з вогню! ⠀ Жовтки перетираємо з цукром і крохмалем. Вливаємо тонкою цівкою молоко, безперервно помішуючи! ⠀ Ставимо цю суміш на плиту і після закипання, проварюємо пару хвилин. ⠀ Вмешаем в гарячий крем білий шоколад і шматочок холодного вершкового масла. Добре перемішуємо, накриваємо плівкою в контакт. Охлаждаем.
Вливаємо в каструльку молоко, додаємо ваніль і нагріваємо до перших пухирців. Знімаємо з вогню! ⠀ Жовтки перетираємо з цукром і крохмалем. Вливаємо тонкою цівкою молоко, безперервно помішуючи! ⠀ Ставимо цю суміш на плиту і після закипання, проварюємо пару хвилин. ⠀ Вмешаем в гарячий крем білий шоколад і шматочок холодного вершкового масла. Добре перемішуємо, накриваємо плівкою в контакт. Охлаждаем.
3. Конфі:
Змішуємо цукор з пектином. Пюре прогріваємо до 40° і дощем всипаємо цукор з пектином. Варимо до перших бульбашок і знімаємо з вогню. Додаємо сік лимона. Накриваємо плівкою в контакт і охолоджуємо. ⠀
Змішуємо цукор з пектином. Пюре прогріваємо до 40° і дощем всипаємо цукор з пектином. Варимо до перших бульбашок і знімаємо з вогню. Додаємо сік лимона. Накриваємо плівкою в контакт і охолоджуємо. ⠀
4. Збірка:
Наносимо крем, викладаємо малину і кожну ягідку я наповнила конфі! Вийшло 8 тарталеток. Можна зробити один великий тарт.
Наносимо крем, викладаємо малину і кожну ягідку я наповнила конфі! Вийшло 8 тарталеток. Можна зробити один великий тарт.
Відео рецепт 👇