Торт Наполеон з кремом із згущеного молока

Як зробити смачний Торт Наполеон з кремом із згущеного молока рецепт простий 🍰 Домашнє листкове тісто, що готується просто і швидко + крем на згущеному молоці — вкрай рідкісний гість в моєму профілі, але тільки з масляним кремом Наполеон виходить дійсно хрустким і залишається таким навіть на наступний день) І саме такий Наполеон готує моя бабуся на всі дні народження, тому його я теж люблю )

Інгредієнти

на торт діаметром 15 см

ДЛЯ ТЕСТУ
300 г борошна
160 г масла
1 яйце С1
90 г крижаної води
1 ст. л. оцту
Щіпка солі

ДЛЯ КРЕМУ
90 г вершкового масла 82,5% жирності
190 г згущеного молока

Торт Наполеон з кремом із згущеного молока покроковий рецепт

1. ДЛЯ ТІСТА.
1. Масло натерти на тертці, періодично присипаючи борошном (я просто відразу змішую, дивіться відео), перемішати натерте масло і борошно, додати воду з оцтом і сіллю і яйце, замісити тісто. Довго вимішувати не треба! Просто до об’єднання. Накрити кришкою/плівкою і залишити в холодильнику мінімум на 40 хвилин.
2. Розділити тісто на 3-4 частини, розкачати тісто тонко (можна використовувати два аркуші пергаменту), злегка припыляя борошном при необхідності
3. Випікати в розігрітій до 230-230 градусів духовці до золотистого кольору
4. Вирізати коржі бажаної величини (у мене діаметром 15 см, пара коржів — з половинок), остудити
5. Обрізки від коржів змінити в крихту руками або за допомогою качалки
2. ДЛЯ КРЕМУ
Розм’якшене масло збити до білого кольору, поступово влити згущене молоко, збити до об’єднання і пышности.

3. ЗБІРКА:
1. Промазати коржі кремом, обмазати і підрівняти їм же краї торта, обсипати крихтою

Відео рецепт 👇