Гарбузове печиво з апельсином і гарбузовим насінням

Як приготувати смачне гарбузове печиво з апельсином і гарбузовим насінням рецепт простий в духовці 🎃 Скоро у всіх инстаграмах і тиктоках – гарбуз! Чому б і ні, я гарбуз люблю, хоч у вигляді супу або гарніру, хоч в якості десерту. З медом, корицею, розмарином, копченої паприкою та часником – з чим завгодно 😋 ⠀ До того ж гарбуз ще й красива, яскрава, осіння і ароматна. Поділіться, які страви з гарбуза любите ви?

Інгредієнти

Запечена гарбуз 250 г 🎃
Вершкове масло 100 г 🧈
Цукор 100 р
Ванільний цукор 5 г
Яйце 1 шт. 🥚
Апельсин 1 шт. 🍊
Борошно 300 г
Розпушувач 5 р
Гарбузове насіння

Гарбузове печиво з апельсином і гарбузовим насінням покроковий рецепт

1. Гарбуз нарізати великими шматками, очистити від насіння і шкірки, викласти на деко, запікати до готовності, приблизно протягом 30 хвилин. Готову гарбуз остудити, пюрировать в блендері або натерти на дрібній тертці. Розтоплене вершкове масло змішати з цукром і ванільним сахаром.
2. Додати яйце, збити, додати гарбузове пюре, натерти на дрібній тертці цедру апельсина і перемішати. Всипати борошно, перемішану з розпушувачем, замісити некруте тісто. Накрити тісто плівкою і залишити на 20 хвилин Розділити тісто на 16 частин, кожну частину скачати в шарик.
3. Викласти їх на деко, застелене пергаментом на відстані 3-4 см один від одного. У кожне печиво вставити гарбузове насіння. Випікати печиво при температурі 200° протягом 15 минут.