Як зробити Пісочний тарталетки з ванільним кремом і ягодами рецепт простий🍨 Найкращий десерт на випадок, якщо зовсім не хочеться ділитися тортом😁 Тарталетка – “невеликий торт” – як раз порція для одного. Хоча не виключаю, що з цим рецептом захочеться добавки. Зберігайте піст, щоб потім не шукати і подаруйте мені ваш гарячий ♥️
Інгредієнти
Тісто для тарталеток
вершкове масло – 90 г
пшеничне борошно – 200 г
мигдальна борошно – 20 р
яйце (с1) – 1 шт.
цукрова пудра – 65 р
сіль – щіпка
Крем:
сир маскарпоне – 350 р
вершки (33-35%) – 100 г
білий шоколад – 120 р
ванільна паста – 2 гр
желатин – 2 г ( + холодна вода – 12 р )
Ягоди
Пісочний тарталетки з ванільним кремом і ягодами покроковий рецепт
1. Тісто для тарталеток:
Холодне вершкове масло порубати кубиками в чашу міксера, додати цукрову пудру, мигдалеву борошно і об’єднати всі інгредієнти насадкою “весло”. Продовжуючи вимішувати, ввести яйце, борошно пшеничне частинами і сіль. Тісто саме збереться в грудочку. Можна швидко замісити руками.
Холодне вершкове масло порубати кубиками в чашу міксера, додати цукрову пудру, мигдалеву борошно і об’єднати всі інгредієнти насадкою “весло”. Продовжуючи вимішувати, ввести яйце, борошно пшеничне частинами і сіль. Тісто саме збереться в грудочку. Можна швидко замісити руками.
2. Тісто треба розкачати між двома листами пергаментного паперу до 3 мм і прибрати в морозилку на 30-40 хвилин. Дістати тісто з морозильної камери і розрізати на смужки і кола потрібного розміру і діаметру. Змастити форми вершковим маслом (якщо не перфоровані, то змащувати не потрібно).
3. З смужок викласти бортики тарталетки, потім продавити коло (дно тарталетки) і в зібраному вигляді відправити тарталетки на 15-20 хвилин у холодильник або морозильну камеру, випікати на перфорованому килимку протягом 15 хвилин при температурі 150-160С.
4. Крем:
Вершки довести майже до кипіння, залити ними шоколад, додати замочений у воді желатин, ванільну пасту і пробити блендером до однорідності. Сир почати збивати на мінімальних оборотах міксера і частинами ввести ганаш. Отриману масу збити до об’єднання і пишності. Поставити в холодильник на 1-2 години для стабілізації. Заповнити тарталетки готовим кремом, прикрасити за бажанням. Можна додати всередину хрусткий шар з вафлей.
Вершки довести майже до кипіння, залити ними шоколад, додати замочений у воді желатин, ванільну пасту і пробити блендером до однорідності. Сир почати збивати на мінімальних оборотах міксера і частинами ввести ганаш. Отриману масу збити до об’єднання і пишності. Поставити в холодильник на 1-2 години для стабілізації. Заповнити тарталетки готовим кремом, прикрасити за бажанням. Можна додати всередину хрусткий шар з вафлей.