Пісочний яблучний пиріг

Як смачно зробити яблучний пиріг Пісочний простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Один тільки аромат свіжої випічки зближує і піднімає настрій, наповнює будинок затишком і теплом! Бажаю вам теплих, затишних вихідних!🍁

Інгредієнти

тісто:
1 шт яйце
80 гр цукор
100 гр вершкове масло
1 год л розпушувач
300-350 гр борошно пшеничне
щіпка солі

начинка:
4-5 шт яблук
100 гр цукор
30 гр вершкове масло
0,5 год л меленої кориці

Пісочний яблучний пиріг покроковий рецепт

1. Першим ділом займемося начинкою. у яблук видалити серцевину і нарізати кубиком. У глибоку сковороду викладаємо цукор, вершкове масло і яблука. Додаємо корицю за смаком. Готуємо 10 хвилин. Дати охолонути. Приступаємо до тесту.

2. В глибокій мисці з’єднати цукор, яйце, розм’якшене вершкове масло і розпушувач. Перемішати. Поступово вводимо муку, робимо тісто до стану крихти, борошна може знадобитися трохи більше або менше. Дно форми діаметром 22-24 см застелити пергаментом.

3. Викладаємо 2/3 частина крихти у форму, злегка ущільнити, формуємо бортики. Викладаємо начинку. Зверху посипаємо залишилися крихтою. Відправляю в розігріту духовку до 180 градусів на 30-35 хвилин. Даємо трохи охолонути. Приємного чаювання! Готуйте із задоволенням!