Піца з сиром моцарелою і розмарином від Гордона Рамзі

Як смачно зробити Піца з сиром моцарелою і розмарином від Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

2 пакетика сухих дріжджів за 7 р
1 ст. л. цукрової пудри
4 ст. л. оливкової олії першого віджиму
500 г міцної хлібної борошна або італійської борошна ’00’
1 столова ложка дрібної морської солі

ДЛЯ НАЧИНКИ З МОЦАРЕЛЛИ І РОЗМАРИНУ
8 ст. л. томатної пасати
2 кульки сиру моцарелла
Мелений чорний перець
2 гілочки розмарину
Оливкова олія

АЛЬТЕРНАТИВНА НАЧИНКА З ГОРГОНЗОЛИ І РАДІККІО
8 ст. л. томатної пасати
150 г сиру Горгонзола
2 маленькі головки радіккіо, подрібнені
2 гілочки розмарину
Мелений чорний перець
Оливкова олія

АЛЬТЕРНАТИВНА НАЧИНКА З М’ЯСА І ЧИЛІ
8 ст. л. томатної пасати
1 червоний перець чілі, очищений від насіння і дрібно нарізаний
6 скибочок салямі
1 кулька сиру моцарелла
Мелений чорний перець
Оливкова олія

Піца з сиром моцарелою і розмарином від Гордона Рамзі покроковий рецепт

1. Спочатку приготуйте тісто для піци. Змішайте дріжджі і цукор з 325 мл теплої води і залиште на пару хвилин. Тим часом просійте борошно в миску для змішування, додайте сіль і зробіть поглиблення в середині. Налийте масло в поглиблення, а потім додати дріжджову суміш. Використовуючи ложку, всипте борошно в середину з боків, повільно перемішуючи, потроху, поки не почне формуватися тісто. Як тільки ви дійдете до цього етапу, обробіть інше руками.
2. Після змішування викладіть тісто на посипану борошном робочу поверхню і місіть протягом 10 хвилин до отримання однорідної маси. Очистіть миску для замішування, посипте її борошном і перекладіть тісто назад у миску. Накрийте кухонним рушником і залишити підніматися в теплому місці приблизно на 1 годину, поки тісто не збільшиться вдвое.
3. Коли тісто підніметься, видавіть з нього повітря і викладіть на посипану борошном робочу поверхню. Замісіть тісто протягом 1-2 хвилин, щоб видалити зайвий повітря, потім загорніть в харчову плівку і охолодіть, якщо не використовуєте відразу. Коли ви будете готові приготувати піцу, розділіть тісто на 4 рівних кульки і накрийте их.
4. Поставте на вогонь велику (26 см) жаростійку сковороду (ви можете готувати 2 основи одночасно, якщо у вас 2 сковороди) і розкачайте одну кульку тесту на посипаній борошном робочій поверхні за допомогою присипаній борошном качалки, поки він не стане такого ж розміру, як ваша сковорода. Налийте трохи оливкової олії і викладіть у форму основу для піци, придавлюючи ее.
5. Готуйте на середньому вогні 5-8 хвилин, поки основа не стане хрусткою, а тісто не почне прожариваться і пузиритися. Викладіть 2 столові ложки пасати на основу піци. Розріжте кульки з моцарелли навпіл, потім розріжте одну половину на 4 частини і викладіть їх на основу.
6. Приправте перцем і посипте кількома листям розмарину. Вийміть з каструлі і відкладіть в сторону. Повторіть з рештою піцами. (Якщо ви хочете спробувати альтернативні начинки, приготуйте їх аналогічним чином.) Збризніть піцу невеликою кількістю оливкової олії перед тим, як помістити її на розігрітий гриль.
7. Готуйте близько 4 хвилин, поки начинка не стане золотавою і бульбашкової, а тісто по краях не стане приємним і хрустким. Подавайте теплим, нарізаним скибочками, збризніть оливковою олією і посипте зверху пару гілочок розмарина.