Як зробити Плетену булку з нутеллою рецепт простий.
Інгредієнти
сухі дріжджі – 1,5 ч. л.
борошно – 400 гр.
цукор – до 100 гр.
сливочкое масло – 40 гр.
молоко – 50 мл
сіль – щіпка
нутелла, шоколадна паста, варення, арахісова паста – що більше любиш.
Плетені булка з нутеллою покроковий рецепт
1. Змішай в мисці борошно, дріжджі, половину цукру, сіль. В окремій мисці віночком трохи збиваємо яйця з залишком цукру, додай до них молоко. Розтоплюємо в мікрохвильовці масло, додай до яєчної суміші, перемішати віночком. ⠀ До яєць додай всі сухі інгредієнти, замісити тісто. ⠀
2. Переклади в ємність, накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 1,5 години. ⠀ Стіл притруси борошном. Виклади тісто і тонко розкачати у формі прямокутника. Змазуємо тісто нутеллою, джемом або арахісової пастою. Згорни тісто в рулет і розріж на 2 частини, залишаючи маленький хвостик з одного боку. ⠀
3. Скрути 2 частини тесту в джгут, сформуй з нього “вінок” і виклади на деко. Змащуємо жовтком. ⠀ Випікати при температурі 180 градусів близько півгодини, поки тісто не зарум’яниться. ⠀ Дістань з духовки і притруси слайсами з арахісу, або дрібно порізаними горіхами, або чимось іншим, на свій вкус.