Полуничний муссовый торт з йогуртом і вершками простий рецепт.
Інгредієнти
бісквіт:
▫️Яйце 1 шт С0
▫️Цукор 40 г
▫️Рослинна олія 20 мл
▫️Борошно 50 г
▫️Розпушувач 1 ч. л
⠀
мус:
▫️Полуниця 350 р
▫️Йогурт 200 мл
▫️Вершки 33% 150 мл
▫️Цукор 120 р
▫️Желатин 14 р + 10 іл води
Полуничний муссовый торт з йогуртом і вершками покроковий рецепт
1. Яйце збиваємо з цукром до пишності, додаємо рослинне масло і перемішуємо. Просіваємо борошно з розпушувачем, перемішуємо. ⠀ Виливаємо тісто у форму 16 см і випікаємо при 170 градусах 20-30 хвилин, до сухої зубочистки. Охолоджуємо до кімнатної температури. ⠀
2. Для мусу полуницю подрібнюємо, висипаємо цукор і доводимо до кипіння на середньому вогні. Додаємо заздалегідь замочений желатин, активно заважаємо. ⠀ Холодні вершки збиваємо до м’яких піків, додати полуницю, йогурт і активно заважаємо. ⠀
3. Бісквіт просочуємо. Виливаємо полуничний мус, стукаємо формою об стіл і ставимо в холодильник мінімум на 8 годин, краще на ночь.
Відео рецепт 👇