Тссс, тільки нікому! Португальські тістечка Паштейш домашні простий рецепт. Я ділюся з вами секретним рецептом португальської десерту, всього 3 людини у світі знають, як приготувати паштейш!
Інгредієнти
1. Листкове прісне тісто (2 пластини) – 500 гр.
⠀
2. Молоко – 300 мл
3. Вода 130 мл
4. Цукор – 180 гр.
5. Жовток – 4 шт.
6. Паличок кориці – 1 шт. або 0,5 ч. л.
7. Цедра одного лимона
8. Крохмаль – 35 гр.
⠀
Для прикраси: свіжа/заморожена ягода або фрукти
Португальські тістечка Паштейш домашні покроковий рецепт
1. ГОТУЄМО крем.
1. У сотейнику змішати молоко, воду, цукор, жовтки, корицю і цедру лимона. Ставимо на середній вогонь і варимо близько 5-7 хвилин, постійно помішуючи. Цукор повинен розчинитися.
2. Додаємо крохмаль, ретельно перемішуємо і варимо ще кілька хвилин, маса повинна поступово густіти.
3. Проціджуємо і остужаем.
1. У сотейнику змішати молоко, воду, цукор, жовтки, корицю і цедру лимона. Ставимо на середній вогонь і варимо близько 5-7 хвилин, постійно помішуючи. Цукор повинен розчинитися.
2. Додаємо крохмаль, ретельно перемішуємо і варимо ще кілька хвилин, маса повинна поступово густіти.
3. Проціджуємо і остужаем.
2. ГОТУЄМО тісто.
1. Кожну пластину тіста злегка розкачуємо і викладаємо один на одного.
2. Скручуємо в щільний рулет і рулет нарізаємо на однакові шматочки (12 шт.)
3. Кожен рулетик викладаємо у змащену маслом форму, сформуємо кошички з високими бортиками.
1. Кожну пластину тіста злегка розкачуємо і викладаємо один на одного.
2. Скручуємо в щільний рулет і рулет нарізаємо на однакові шматочки (12 шт.)
3. Кожен рулетик викладаємо у змащену маслом форму, сформуємо кошички з високими бортиками.
3. ЗБИРАЄМО.
1. У кожну кошик наливаємо крем не доходячи до країв, так як крем може вилитися з формочок.
2. Випікаємо в розігрітій духовці до 240°С 20-25 хв. Остуджуємо перед подачей.
1. У кожну кошик наливаємо крем не доходячи до країв, так як крем може вилитися з формочок.
2. Випікаємо в розігрітій духовці до 240°С 20-25 хв. Остуджуємо перед подачей.
Відео рецепт 👇