ХАЛА або у моєму сімейному інтерпретації «плетінка з посипкою». Повітряна плетінка хала простий рецепт.
Інгредієнти
Тісто:
▪️375 г пшеничного борошна ( в/с чи 1с )
▪️200 г вода (тепла)
▪️6 г дріжджі пресовані (або 2 г сухі)
▪️5 г сіль
▪️15 г цукор
▪️60 г вершкове олія (або рослинне масло)
Посипання (штрейзель)
▪️100 г цукор
▪️100 г борошно
▪️50 г олія
Повітряна плетінка хала покроковий рецепт
1. Заміс всіх інгредієнтів одночасно: розчиніть дріжджі, цукор і сіль в рецептурній воді. Масло вершкове м’яке, розтопіть 🧈
2. Заміс до гладкості тесту ~20 хв. Бродіння 2 години при 26С, або до підйому тесту мінімум в 2 рази. Без обминок.
3. Розподіл і формування. Розстойка ~2 години при 23С. Змастити плетінку яйцем і посипати штрейзеля. Випічка при 180С, 30 мин.
Відео рецепт 👇