Повітряне печиво Кульбаби

Повітряне печиво Кульбаби простий рецепт!🌼 100% в ЗАКЛАДКИ! ТАНЕ В Роті. НЕЗВИЧАЙНЕ Тісто ВИПІЧКА до ЧАЮ “…легке, повітряне, вітерцю слухняне ” печиво Кульбаби Приголомшливо смачна випічка, незвичайна, оригінальна. Проста абсолютно в приготуванні. Просто чудові пухнастики печеньки. Ніжне, повітряне і розсипчасте! Краса і смакота! Рецепт і результат підкорить ваше серце. Печиво до чаю!
Що дають тісту варені жовтки? Тісто на варених жовтки більш ніжне, розсипчасте, крихке. Щоб тісто було розсипчастим треба запобігти розвитку клейковини тому пісочне тісто робиться на вершковому маслі , а варені жовтки містять менше рідини, ніж сирі – тому і перешкоджають розвитку клейковини. Готові вироби більш ніжні і просто тануть у роті. Підписуйтесь на канал і натискайте на дзвіночок, щоб не пропустити нові відео!

Інгредієнти

На ~18 штук (~550г):

Тісто:
– 3 варених жовтки
– 1 ст. л. цукру
– 120г сметани
– 80г вершкового масла
~ 210г борошна
– 1 ч. л. розпушувача
– по щіпці солі, ваніліну та куркуми (за бажанням)

Глазур:
– 30 мл молока
– 30г вершкового масла
– 70г цукру

Посипання:
– 40г кукурудзяних паличок
– 20г кокосової стружки

Повітряне печиво Кульбаби покроковий рецепт

1. Спочатку готую тісто. У миску кладу варені жовтки, цукор і розм’якшене вершкове масло, все добре перемішую. Додаю сметану, перемішую. Всипаю трохи борошна, розпушувач, сіль, ванілін і куркуму, перемішую. Всипаю решту борошна і замішую тесто.

2. Прибираю в холодильник на 15-20 хвилин. Для глазурі в сотейнику змішую молоко, цукор і масло. Ставлю на вогонь і при постійному помішуванні доводжу суміш до кипіння. Варю 1 хвилину. Знімаю з вогню і всипаю кокосову стружку.

3. Перемішую, накриваю плівкою в контакт і даю охолонути. З тіста формують кульки, кладу на деко і спекти в добре розігрітій до 180°С духовці ~ 10-15 хвилин. Час випічки залежить від особливостей вашої духовки.

4. Для посипання подрібнюю кукурудзяні палички і змішую з кокосовою стружкою. Готове печиво остудити, вмочити в глазурі і обваляти в посыпке.