Повітряні булочки з яблучною начинкою та хрусткою штрейзельной крихтою, ще булочки з цього ж тіста просто з абрикосовим джемом 🍏🍑🔥 Тісто -пух! З нього можна пекти будь булочки, солодкі пиріжки і пироги, універсальне 🔥 Яблучна начинка – це так смачно і соковито! Запашні яблучка, томлені у вершковому маслі з цукром!
Інгредієнти
Для ТЕСТУ:
450 мл молока
100 г цукру
Щіпка солі
Ванил цукор
7 гр сухих (або 20 гр живих дріжджів
1 яйце
750 г борошна
100 г слив масла
⠀
Для НАЧИНКИ:
3 середніх яблука
30 г слив масла
3 ст л цукру
2 год л кукурудз крохмалю (або 1 ч л картоф)
⠀
Для ХРУСТКОЇ ШТРЕЙЗЕЛЬНОЙ ПОСИПАННЯ:
30 г слив масла
3 ст л борошна
2 ст л цукру
⠀
Для змазування:
2 жовтки (або 1 яйце)
2 год л молока
Повітряні булочки з яблучною начинкою і штрейзельной крихтою покроковий рецепт
1. Готуємо тісто .У миску викласти розтоплене злив масло, цукор, яйце, ванил. цукор, сіль, тепле молоко, дріжджі перемішати віночком або міксером. ⠀ До отриманої маси додати просіяне борошно і замісити руками або міксером з насадкою «гак» м’яке, еластичне тісто. Якщо тісто буде сильно липнути до рук, додати ще 20-30 г борошна, не більше! ⠀
2. Тісто скатати в кулю скласти в глибоку миску, змащену рослинним маслом, накрити рушником і поставити в тепле місце для підйому на 1-2 години. ⠀ Готуємо яблучну начинку. Яблука очистити від шкірки, нарізати на дрібні шматочки. У каструлю викласти злив масло, цукор, яблука і готувати на середньому вогні, періодично помішуючи 7 хв, за хвилину до готовності додати крохмаль, перемішати. ⠀
3. тісто обім’яти, розділити на рівну кількість частин (у мене по 70 г), скачати кульки, кульки, укласти на відстані один від одного на деко з пергаментом, накрити рушником і залишити на 10 хв. ⠀ З допомогою чарки (дно чарки обмокнуть в борошно) в центрі кожної кульки зробити поглиблення, у поглиблення викласти яблучну начинку або джем, накрити булочки рушником і дати підійти 20 хв. ⠀
4. Готуємо посипання. Злив масло, цукор, борошно руками розім’яти в дрібну крихту. ⠀ Підійшли булочки змастити взболтанной сумішшю яйця і молока, зверху посипати крихтою випікати в попередньо розігрітій до 190 С духовці 20-25 мин.