Імбирне печиво з какао домашнє

Як приготувати смачне Імбирне печиво з какао домашнє рецепт в духовці простий. Оголошую старт новорічних рецептів! І, звичайно ж, відкривають його всіма улюблені печеньки, неймовірно пряні і ароматні. Я вирішила додати в класичний рецепт шоколадну нотку, і вийшло приголомшливо

Інгредієнти

Мука цільнозернові – 210 гр
Какао – 1,5 ч. л. (тільки хороше!)
1 велике яйце
Мед будь – 2 ст. л.
Рослинне масло без смаку і запаху – 2 ст. л.
Сах/заступник або цукор за смаком
Розпушувач тіста – 1/2 ч. л.
Кориця – 1 ч. л.
Імбир – 1,5 ч. л.

Імбирне печиво з какао домашнє покроковий рецепт

1. Змішайте яйце з медом, маслом і сах/замом в однорідну масу. ⠀ В окремій мисці просійте борошно, какао (ОБОВ’ЯЗКОВО ПРОСІЯТИ!), додайте розпушувач і всі прянощі. Вилийте рідку масу і замішайте щільне пряничное тісто. Вимішуйте добре, не менше 5 хвилин, щоб борошно віддала клейковину.
2. Приберіть в холод на кілька годин в плівці. ⠀ Розріжте тісто на кілька частин, розкачайте товщиною приблизно 0,5 см і вирізуйте печеньки! Можна будь-якими формами або просто зробити їх круглими, смак не зміниться😁 ⠀ Випікайте в духовці близько 15-20 хвилин при 180°. Аромат буде зводити вас з розуму! ⠀
3. Глазур’ю можете прикрашати або не прикрашати за бажанням, тут вже ваше бажання і уяву! ⠀ НЮАНС: Якщо раптом тісто не збирається у грудку, додайте ще трохи масла або холодної води, це повинно допомогти😊 ⠀ От і все! Впевнена, що впорається кожен, а новорічний настрій відразу ж злетить на максимум!