ПП банановий торт з вареним згущеним молоком

ПП банановий торт з вареним згущеним молоком простий рецепт. Торт складається з вологого бананового бісквіта і крему, за смаком нагадує варену згущенку🤤

Інгредієнти

ДІАМЕТР торта: 16 см
ВАГА торта: 970 гр
КБЖУ на 100 гр: 203,70/10,72/8,92/19,49

✔️ БІСКВІТ:
Яйце – 3 шт
Яєчний білок – 2 шт (жовтки в крем)
Молоко 2,5% – 70 мл
Банан – 100 гр (вага м’якоті)
Рисове борошно – 60 г
Борошно з зеленої гречки – 50 гр (борошно можна взяти тільки рисову або змішати її з пшеничного цільнозерновий)
Розпушувач – 1/2 год л
Сіль – щіпка
Підсолоджувач = 30 гр цукру

✔️ КРЕМ:
Жовтки – 2 шт
Молоко 2,5% – 300 мл
Сухе знежирене молоко – 100 гр
Кукурудзяний крохмаль – 10 гр
Сирний сир – 220 гр

✔️АРАХІС – 15 гр

ПП банановий торт з вареним згущеним молоком покроковий рецепт

1. Крем. Приготуємо варену пп згущене молоко: сухе молоко, постійно помішуючи, обсмажити на сковороді на повільному вогні до золотистого кольору. За допомогою заглибного блендера измельчить, щоб позбутися від грудок. Додати підсолоджувач, тепле молоко, кукурудзяний крохмаль і жовтки. Ще раз збити. Перелити в сотейник.

2. Варити на середньому вогні, постійно помішуючи, до загустіння. Накрити харчовою плівкою в контакт і дати охолонути. Бісквіт: білки відокремити від жовтків. До білків додати білки, які залишилися від крему. До жовтків додати банан, підсолоджувач і молоко. Пробити блендером до однорідності. Всипати просіяне борошно з розпушувачем. Перемішати. Білки збити з дрібкою солі до стійких пиков.
3. В кілька етапів ввести білки в тісто. Перемішати силіконової лопаткою рухами знизу вгору. Вилити тісто у форму діаметром 16 див. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 35 – 40 хвилин. Готового бісквіту дати охолонути на решітці. Потім розрізати на 3 коржі. Дно і верху при необхідності срезать.
4. До остиглої вареного згущеного молока додати сирний сир. Збити міксером на низьких обертах, щоб крем вийшов однорідним. Відкласти 250 гр крему на вирівнювання і прикраса торта. Збірка: корж – 150 гр крем – корж – 150 гр крем – корж – 50 гр крема.

5. Обернути торт ацетатної стрічкою і затягнути роз’ємним кільцем. Накрити харчовою плівкою. Прибрати в холодильник на ніч. Вирівняти торт 110 гр крему. В кондитерський мішок з насадкою помістити 140 гр крему і прикрасити торт. У центрі посипати рубаним арахисом.