Як зробити смачний домашній ПП десерт тірамісу простий рецепт.
Інгредієнти
Розмір форми – 11 на 16 см, висота – 6 див.
⠀
Печива савоярді:
▫️Яйце С0 – 2 шт
▫️Эритрит – 20 гр
▫️Борошно рисова ц/з – 50 гр
▫️ Підсолоджувач – 2 гр PrebioSweet
⠀
Просочення:
▫️Кава розчинна – 3 ч. л
▫️Вода – 250 мл
▫️Підсолоджувач – 3 гр PrebioSweet
⠀
Крем:
▫️Сир сирний – 100 гр
▫️М’який сир 0% – 350 гр
▫️Грецький йогурт – 250 гр
▫️Підсолоджувач – 8 гр PrebioSweet
⠀
КБЖУ на 100 гр: 105/8,5/5/6,5.
Вага готового десерту ~ 900 гр.
ПП десерт тірамісу покроковий рецепт
1. Печива савоярді:
Духовку розігріти до 180С. ⠀ Відокремити білки від жовтків. ⠀ Білки збити до пишної піни. Поступово додати до білків эритрит і збити до міцних піків. ⠀ Жовтки з підсолоджувачем збити до збільшення в об’ємі і посвітління. ⠀ Додати жовтки до білків, змішати силіконової лопаткою. ⠀
Духовку розігріти до 180С. ⠀ Відокремити білки від жовтків. ⠀ Білки збити до пишної піни. Поступово додати до білків эритрит і збити до міцних піків. ⠀ Жовтки з підсолоджувачем збити до збільшення в об’ємі і посвітління. ⠀ Додати жовтки до білків, змішати силіконової лопаткою. ⠀
Просіяти борошно і також акуратно перемішати з допомогою силіконової лопатки до однорідності. ⠀ Готове тісто, перекласти його в кондитерський мішок і відсадити печива на силіконовий килимок. ⠀ Відправити в розігріту духовку на 10-15 хвилин. Печива повинні стати золотистими. ⠀ Остудити до кімнатної температуры.
2. Просочення:
Залити каву окропом, додати підсолоджувач, перемішати і остудити до кімнатної температуры.
Залити каву окропом, додати підсолоджувач, перемішати і остудити до кімнатної температуры.
3. Крем:
Всі інгредієнти забити міксером до однорідності. Для зручності складання перекласти отриманий крем кондитерський мешок.
Всі інгредієнти забити міксером до однорідності. Для зручності складання перекласти отриманий крем кондитерський мешок.
4. Збірка:
Печива вмочити в каві, викласти на дно форми. Зверху – шар з половини крему. Потім знову печиво, змочений у каву, і другий шар крему. Затягнути форму харчовою плівкою і прибрати в холодильник як мінімум на 2 години, а краще на ніч. Перед подачею посипати десерт какао через сито.
Печива вмочити в каві, викласти на дно форми. Зверху – шар з половини крему. Потім знову печиво, змочений у каву, і другий шар крему. Затягнути форму харчовою плівкою і прибрати в холодильник як мінімум на 2 години, а краще на ніч. Перед подачею посипати десерт какао через сито.
Відео рецепт 👇