Прасопита грецький цибульний пиріг з тіста філо простий рецепт. Філо довелося гарненько пошукати в магазинах. Якщо у ваших магазинах немає у продажу цього тесту, ви можете зробити його самі. Філо являє собою тонкі листочки витяжного тіста. Якщо чесно, мені було лінь робити тісто самої, простіше купити готове.
Інгредієнти
Тісто філо – 500 г (8 листочків)
Оливкова олія
Цибуля ріпчаста – 3 великі цибулини
Лук порей – 1 стебло (приблизно 300-350 г)
Лук зелений – 2-3 стебла
Петрушка – 1/4 пучка
Фета – 200-250 р
Сіль, перець
Кунжут
Прасопита грецький цибульний пиріг з тіста філо покроковий рецепт
1. Повністю розморозьте тісто філо. Наріжте цибулю півкільцями, порей тонкими кружечками. Обсмажте на оливковій олії ріпчасту цибулю протягом 5 хвилин, потім додайте порей і смажте до м’якості. Перекладіть готовий цибулю в глибоку тарілку і дайте йому остыть.
2. Приправте цибулю сіллю і перцем. Додайте дрібно нарізаний зелений лук і петрушку (у мене були заморожені з весни). Розкришите фету і перемішайте начинку. Змастіть форму для запікання оливковою олією. Покладіть на дно форми один лист тіста філо, змастіть його оливковою масло.
3. Зверху покладіть ще один лист і знову змастіть маслом і так 4 аркуша. На четвертий аркуш викладіть начинку. Закрийте начинку листом тесту філо, змастіть його оливковою олією, зверху знову тісто і знову масло і т. д. 4 аркуша сверху.
4. Загніть листи тіста всередину форми. Змастіть пиріг зверху оливковою олією і посипте кунжутом. Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте пиріг близько 40 хвилин. Повністю остудіть і наріжте на кусочки.
Відео рецепт 👇