Як смачно зробити Профітролі з заварним кремом в домашніх умовах простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
Рецепт заварного тіста:
* 180 мл води
* 90 гр. слив. масла 82,5%
* 2 гр. солі
* 10 гр. цукру
* 160 гр. просіяного борошна
* 3-4 яйця З (180 гр.-220гр. )
Заварний крем:
* 500 мл молока від 3%
* 3 яйця З
* 160 гр. цукру
* 180 гр. м’яке вершкового масла 82,2%
* 40 гр. кукурудзяного крохмалю (можна навпіл з борошном)
* ваніль (екстракт, паста, насіння стручки)
Профітролі з заварним кремом в домашніх умовах покроковий рецепт
1. Воду, масло, сіль і цукор з’єднати в сотейнику, довести до кипіння. Як тільки почнеться процес закипання, вимкнути вогонь і всипати всю просіяну муку. Силіконової лопаткою або дерев’яною ложкою ретельно змішати, що б не було грудочок і ще трохи просушити тісто на повільному вогні, постійно помішуючи. Як тільки утворюється на дні сотейнику борошняний наліт, тісто готове. Остудити до кімнатної температури або трохи тепліше, перед тим, як вводити яйця, що б вони не свернулись.
2. Далі по одному вводимо яйця. Влили яйце і ретельно вимішуємо, спочатку тісто буде відділятися шматочками, але з часом стане однорідним і гладким. Таким чином вводимо майже всі яйця. Точна кількість ніколи заздалегідь невідомо. Залежить від багатьох факторів. Тому дивіться по консистенції тесту. Якщо ще густе, то підливаємо ще трохи яйця. Тісто має бути однорідним, блискучим і м’яким, злегка текучим, коли на лопатці утворюється безперервний трикутник і повільно стікає вниз.
3. Відсаджуємо на деко з пергаментом профітролі бажаного розміру і форми. Це можна зробити за допомогою насадки і кондитерського мішка або ложки. Випікаємо в розігрітій до 180 С. духовці до готовності (близько 30-40 хв.) без конвекції. Час випікання може бути й довше, залежить від потужності та особливостей вашої духовки і вихідного теста.
4. Духовку ні в якому разі не відкривати! Коли профітролі будуть готові вимкнути духовку і дати охолонути ще 10 хвилин при злегка відкритих дверцятах. Потім дістаємо з духовки і даємо повністю охолонути. Якщо профітролі не допеклись вони осядуть, тому краще не поспішати їх діставати і дати підсохнути до впевненого засмаги. Після можна начинити улюбленою начинкою: -будь-яким кремом, -салатом, -сирним кремом із зеленню, можна зробити начинку з червоною рибою або ікрою. Можна фантазувати бесконечно.
5. Заварний крем:
Молоко змішати з ваніллю і довести до кипіння. У сотейнику змішати яйця, цукор і крохмаль. Ретельно розтерти. Тонкою цівкою, постійно помішуючи, влити гаряче молоко. Поставити на повільний вогонь і постійно заважаючи довести до кипіння. Крем значно запустеет. Після закипання варити ще хвилинку, що б заварився крахмал.
Молоко змішати з ваніллю і довести до кипіння. У сотейнику змішати яйця, цукор і крохмаль. Ретельно розтерти. Тонкою цівкою, постійно помішуючи, влити гаряче молоко. Поставити на повільний вогонь і постійно заважаючи довести до кипіння. Крем значно запустеет. Після закипання варити ще хвилинку, що б заварився крахмал.
6. Перелити в зручну і ємність, накрити плівкою в контакт і прибрати в холодильник до застигання. М’яке вершкове масло збити до пишного стану. Крем попередньо теж зігріти до кімнатної температури. Дуже важливо!!! Масло і крем повинні бути приблизно однієї температури, інакше крем може расслоиться.
7. До збитого масла, по ложці додаємо заварний крем і змішуємо на середніх оборотах міксера. І так весь крем. Перекладаємо в мішок з вузькою круглою насадкою для крему і наповнюємо профітролі. Зберігати готові профітролі в холодильнику до 3 дней.
Відео рецепт 👇