Пряне імбирне печиво з глазурю

Як смачно зробити пряне імбирне печиво з глазур’ю простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. У мене Різдво і Новий рік завжди асоціюються з імбирним печивом. А оскільки свята настануть зовсім скоро, я вирішив з вами поділитися простим рецептом цього ласощі. Воно не вимагає якихось особливих кулінарних навичок, але результат виходить приголомшливим. Давайте готувати.

Інгредієнти

Тісто
• Вершкове масло 150 г
• Цукор 230 р
• Кленовий сироп 50 р
• Вода 100 г
• Гвоздика мелена 1 ст. л.
• Мускатний горіх 1 ст. л.
• Кориця 1 ст. л.
• Імбир 1 ст. л.
• Сода 1 ч. л.
• Борошно 450 г

Глазур
• Білок 30 г (~1 яйце)
• Цукрова пудра 200 р
• Половина соку лайма чи лимона

Пряне імбирне печиво з глазур’ю покроковий рецепт

1. Тісто. У глибоку ємність відправляю м’яке вершкове масло, цукор і кленовий сироп (можна замінити медом) і прибираю в бік. В окрему ємність просіюю борошно з меленою гвоздикою, содою, корицею, меленим імбиром і мускатним горіхом. Третина сухих інгредієнтів додаю до цукровою масою і перемішую. Додаю ще третину і знову перемешиваю.

2. Потім додаю воду і перемішуємо до однорідності, а наприкінці засинаю залишилася суху суміш і замішую тісто. Збираю тісто в кулю, загортаю в харчову плівку і прибираю в холодильник на 3-4 години, а краще на ніч. Стіл присипаючи борошном і розкачую охолоджене тісто максимально тонко. З допомогою формочок вирізаю майбутнє печенье.

3. Викладаю печиво на деко, застелений папером для випічки, і в деяких печеньках роблю отвори, щоб їх можна було потім повісити на ялинку. Відправляю випікатися на 8-10 хвилин при 180°С. Готовому печінкою даю повністю остыть.

4. Глазур.
В окрему ємність просіюю цукрову пудру, додаю яєчний білок і сік лайма. Перемішую віночком до однорідності. Перекладаю глазур в кондитерський мішок і посилаю їй печиво. Робити це треба швидко, інакше глазур затвердіє. Печиво виходить хрустким і дуже ароматним – справжній новорічний пряний смак!