Пряне сливове варення без кісточок на зиму в банках простий рецепт. Дуже ароматне. Обожнюю. Зі смаком і ароматом глінтвейну)). Рекомендую використовувати щільні сливи, тоді залишаться половинки фруктів або перед закриванням можна пробити блендером вийде джем (якщо є великі, спеції, то їх спочатку треба буде дістати). У мене вийшло рівно 5 баночок по 250г, треба ще порцію закрити)).
Інгредієнти
Сливи 1,5 кг
Цукор 1кг
сік і цедра одного лимона
Цедра одного апельсина
Кориця 1чл
Кардамон 1/2чл
Гвоздика 4-5 бутонів
Імбир мелений 1/2чл
Чорний перець щіпка
Бадьян (або аніс) 2звездочки
Лимонна кислота на кінчику ножа
Пектин 10г (за бажанням)
Пряне сливове варення без кісточок на зиму покроковий рецепт
1. Прибрати кісточки із слив, розрізавши плоди навпіл. Цедру розтерти з цукром, засипати фрукти шарами і залишити на ніч (фрукти дадуть сік). Вранці додати спеції, довести до кипіння, варити 5 хвилин. Прибрати з плити, залишити на 12 часов.
2. Додати сік лимона, довести до кипіння, варити 5 хвилин. Остудити, через 12 годин знову довести до кипіння, варити 5 хвилин, зняти пінку, остудити. Довести до кипіння, всипати лимонну кислоту, варити пару хвилин, гаряче розлити по стерильним банкам.
3. Поставити під плед і плавно остудити, прибрати на зберігання. Якщо хочеться отримати більш густе, то можна додати пектин «дощиком» разом з цукром в кипляче варення на останньому етапі, проварити кілька хвилин і закрыть.