Пряний кекс з житнього борошна з анісом і мускатним горіхом

Як зробити Пряний кекс з житнього борошна з анісом, мускатним горіхом, корицею, ваніллю і ноткою лимона. Я, звичайно, не очікувала, що ви виберете цього брутального красеня, замість елегантного еклер з рисового борошна з лососем та ікрою. Суворі часи – суворі смаки! Ну що ж, зберігайте рецепт 😉

Інгредієнти

Для кексу
100 г меду (мед грає головну роль в кексі, беріть той, що вам подобається на смак)
30 мл молока
1 г меленої кориці
1 г меленого мускатного горіха
1 г меленого анісу
4 г ванільною пасти
4 г лимонної цедри
70 г житнього борошна
30 р пшеничного борошна
7 г розпушувача
20 г цукру
70 г яйця (приблизно 1/2 яйця)

Для декору
Абрикосовий джем
Палички кориці
Суцвіття анісу
Цукати

Пряний кекс з житнього борошна з анісом і мускатним горіхом покроковий рецепт

1. Форму для кексу розміром 8х17х5,5 см змастіть вершковим масло і присипте борошном. Розігрійте духовку до 200 С. В сотейнику об’єднайте молоко, спеції і цедру. Доведіть до кипіння і залиште настоятися мінімум на 15 хвилин. На водяній бані розігрійте мед до рідкого стану. Збийте яйця кімнатної температури з цукром до пишної пены.
2. по Черзі додайте теплий мед, ванільну пасту, молоко зі спеціями, просіяне пшеничне борошно з розпушувачем, житнє борошно. Кожен раз перемішуйте. Перелийте тісто у форму. Приберіть в духовку на 15-20 хвилин. За цей час кекс повинен піднятися і потемніти. Зменшіть температуру до 180 С і печіть ще 15 минут.
3. Готовий кекс пружинить, якщо на нього злегка надавити пальцем і легко виходить з форми. Кекс остудіть на решітці. Оберніть харчовою плівкою і відправте в холодильник на ніч. На наступний ранок розігрійте абрикосовий джем на водяній бані і намажте їм кекс. Декоруйте кекс по вашому смаку цукатами, паличками кориці і анисом.