Як смачно зробити Пряний медовий кекс з сухофруктами і горіхами на кефие простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. P. S. Назва в перекладі з польської – російською мовою “Литовський пряник” на беларускай мове “Літоўскі пернік”. Друзі, рецепт для шанувальників медової випічки і традицій!👌 Називайте як хочете, перником або пряником, м’якою пряники або пряним кексом , але це неймовірно смачно, ароматно і святково!
Інгредієнти
❇️ 150 г борошно пшеничне в/ або 1с
( + 1 ст. л. на обсипання суміші сухофруктів та горіхів)
❇️ 150 г житнє сіяне борошно
❇️ 150 г вершкове масло
❇️ 110г цукор
❇️ 200 мл кефір ( пахта, йогурт)
❇️ 250 г мед
❇️ 3 яйця
❇️ 1 ч. л. харчова сода
❇️ 2 ст. л. суміш прянощів ( кориця, імбир, кардамон, гвоздика, запашний перець, бадьян, цедра лимона)
❇️ 250 г суміш сухофруктів і горіхів
у мене: золотий родзинки, родзинки Джамбо, чорнослив, апельсинові цукати, волоські горіхи.
Ви можете використовувати свої улюблені) 👌
❇️ щіпка солі
Пряний медовий кекс з сухофруктами і горіхами на кефие покроковий рецепт
1. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Мед розчинити у вершковому маслі, додати суміш прянощів, остудити. Збити яйця з цукром дочиста, поки маса не потроїться в обсязі. Додати в охолоджену суміш масла і меду, перемешать.
2. Помішуючи, влити кефір і порціями всипати просіяне борошно з харчовою содою, перемішати лопаткою. Ввести в масу суміш сухофруктів і горіхів, перемішати. Вилити тісто у форму, змащену маслом (або вистелений пекарської папером), я взяла квадратну форму 21/21см, ви можете використовувати любую.
3. Випікати близько 60 хвилин при 170С до сухої палички. Остудити, прикрасити за бажанням. Наприклад лимонної глазур’ю: 1ст. л. лимонного соку 2-3 ст. л. цукрової пудри. Добре розтерти ложкою або лопаткой.