Японський заварний бісквітний рулет

Як смачно зробити Японський заварний бісквітний рулет простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Добре пам’ятаю як років 20 тому мені хтось подарував на Новий Рік кулінарну книгу Дарії Донцової. Там був рецепт рулету, який я так і не приготувала. Напевно, тому що книжка без картинок була, спокушають такі рецепти завжди менше. А ось мій рулет з картинкою! І про нього картинка, і сам він з картинками! Ви його обов’язково приготуйте, тим більше що тут підготовки хвилин на 20, ще 7 в духовці, ну і крем хвилини 3.

Інгредієнти

Молоко – 50 мл
Масло вершкове – 50 гр
Борошно – 70 гр
Цукор – 60 г
Яйце – 5 штук

Для крему:
100мл вершків 33%
300гр крем-чизай
50гр цукрової пудри

Японський заварний бісквітний рулет покроковий рецепт

1. Молоко з маслом в сотейнику нагріваємо до кипіння, потім вводимо всю муку і заварюємо, постійно помішуючи. Тісто має зібратися в грудку. Знімаємо з вогню, перекладывам в миску, додаємо 1 ціле яйце, 4 жовтки і добре вымешиваем.

2. На цьому етапі можна запровадити барвник, якщо робите яскравий рулет. Білки збиваємо з цукром в пишну піну і акуратно, намагаючись не зменшувати пишність білків, поєднуємо з тестом. Викладаємо на пергамент і випікаємо в розігрітій до 170 с духовці 10-15 хвилин. Готове тісто обов’язково накриваємо листом пергаменту зверху і залишаємо до повного остывания.
3. Збити вершки, додати кремчиз і пудру і все добре перемішати. Викласти рулет і згорнути його. Прикрашаємо рулет і подаємо. Ну а як зробити картинки в тесті – дивіться опис в каруселі, і в актуальних історії теж буде про них) Всім затишній середовища! Всі вже з ялинками вбраними, так?