Пшеничний хліб житній заквасці

Як зробити Пшеничний хліб житній заквасці рецепт простий.

Інгредієнти

Житня закваска:
Житня закваска (зріла) 25 гр
65 мл Вода
Житнє обдирне борошно 75 г

Льон 15 гр
Вода 30 мл

Тісто:
Вся житня закваска
Вода 270 мл
Сіль 10 гр
Пшеничне борошно 425 гр
Вершкове масло 30 гр
Помічений льон

Пшеничний хліб житній заквасці покроковий рецепт

1. Готуємо опару. Змішуємо житню закваску, воду кімнатної температури і борошно. Виходить міцна закваска. Накриваємо плівкою і залишаємо на 14-16 годин. Льон заливаємо водою і залишаємо на теж час. Для тіста змішуємо всю готову опару, воду, сіль, борошно, заточений льон, м’яке вершкове масло. Для міксера вибираємо гак або насадки для тіста і вимішуємо 5 хвилин на 1 швидкості. Перемикаємо міксер на 2 швидкість і вимішуємо ще 10 минут.

2. Стіл трохи змащуємо олією і викладаємо тісто і округляємо його. Чашу так само змащуємо маслом і перекладаємо тісто і накриваємо плівкою. Залишаємо для бродіння на 2,5 години (за цей час кожні 50 хв, тобто 2 рази будемо робити обминки тесту). Температура в приміщенні повинна бути ~25 градусів без протягів. Через перші 50 хв дістаємо тісто і викладаємо на стіл змащений трохи олією. Робимо першу обминку теста.

3. Тягнемо з одного боку і накриваємо противоположенный край. Теж саме повторюємо з іншого боку, потім з третьої і четвертої. Перевертаємося тісто і швом вниз забираємо назад в миску, накриваємо поеной і залишаємо ще на 50 хвилин. Через 50 хвилин знову повторюємо теж саме, робимо другу обминку.

4. Знов перекладаю в миску, накриваємо плівкою і залишаємо на останні 50 хв. В цілому у нас дуло якраз 2,5 години. Викладаємо тісто гладкою стороною вниз, тягнемо один край і накриваємо, другий край тема і накриваємо, потім скручуємо, як рулет. Заправляємо краї тіста до центру. Заготівля виходить круглой.

Відео рецепт 👇