Пташине молоко тістечко у вигляді яйця

Як зробити Пташине молоко тістечко у вигляді яйця рецепт простий 🥛 Напевно, самий ніжний десерт родом з дитинства!😻 Робити звичайний круглий торт з глазур’ю зверху мені не хотілося, тому я вирішила використати форму Silikomart. Як вам така подача?🤫 Робити його зовсім нескладно, головне знайти робочий агар… Щоб вам його самостійно не шукати і не переводити продукти, я вказала артикул в рецепті👇🏻

Інгредієнти

🍰 Для коржів:
Олію вершкове 50 р
Цукор 50 г
Жовтки 40 р
Борошно 70 р
Ванільний екстракт 3 р.

🦢 Для суфле:
Агар-агар 8 р
Вода 140 р
Цукор 330 р
Білки 50 р
Вершкове масло-120 г
Згущене молоко 100 р
Ванільний екстракт 1 ч. л.

Для декору:
Білий шоколад
Білий велюр
Щільний кандурин

Пташине молоко тістечко у вигляді яйця покроковий рецепт

1. 🍰 Для коржів:
1. Масло збиваємо до стану м’якого крему.
2. Додаємо цукор, збиваємо.
3. По одному вводимо жовтки щоразу збиваючи до однорідності.
4. В кінці додаємо ванільний екстракт, перемішуємо.
5. Всипаємо просіяне борошно, ретельно перемішуємо.
6. Готове тісто тонким шаром розподіляємо по силіконовому килимку або силиконизированному пергаменту (Артикул: 15126) і випікаємо 10 хвилин, корж повинен злегка зарум’яниться.
7. Відразу вирізаємо в коржі кружечки вирубкою по діаметру форми, приблизно 3.5 см.

2. 🦢 Для суфле:
1. Агар-агар замочити у воді.
2. Через 10 хвилин перекласти агар з водою в сотейник, додати цукор і довести до кипіння, помішуючи, до розчинення цукру.
3. Коли суміш закипить, продовжуйте нагрівати сироп.
4. Перевіряйте лопаткою – якщо за лопаткою тягнеться нитка – він готовий.
5. Вимкніть вогонь і почніть збивати білки.
6. Коли білки перетворяться в щільну білу піну, почніть вливати сироп тонкою цівкою по стінці, щоб сироп не потрапив на віночок!
7. Продовжуйте збивати поки маса не стане щільною, збивайте до м’яких піків.
8. У збиту меренгу додати м’яке вершкове масло і згущене молоко, збийте всі разом.
9. Викладіть суфле у форму, втопіть бісквіт в суфле, потім знову викладіть зверху суфле і втопіть другий бісквіт. Прикріпіть другу половину форми, і заповніть простір, що залишився суфле за допомогою кондитерського мішка. Приберіть в холодильник для стабілізації на 4-5 годин.
10. Щоб простіше було витягати пташку з форми, можна трохи її подморозить.

3. Для декору:
Кожне тістечко покрити розтопленим темперований шоколадом. Зверху покрити велюром і прикрасити золотими бризками розведеного в спирті кандурина за допомогою кисти.