Пісочне печиво з інжиром

Як смачно зробити Пісочне печиво з інжиром простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Тісто:
Масло вершкове ж. 82,5% 110 р
Цукрова пудра (або дрібнокристалічний цукор) 65г
Яйце ЗІ 1шт.
Борошно пш. 220 р
Сіль 1г
Розпушувач 2 р
Цедра 1/2 лимона
Молоко 20 г

Для начинки:
Сушений інжир 200 р
Сушені фініки (близько 6 шт.) 60 г
Мед 15 р
Коньяк (або ін. міцний алкоголь)25 р
Цедра апельсина
Сік апельсиновий свіжовичавлений 35 р
свіжовичавлений Сік лимона 30 г
Мелена кориця щіпка
Сіль 1 г
Мелена гвоздика щіпка
Мелений мускатний горіх щіпка
Волоський горіх 100 р

Для прикраси:
Цукрова пудра 150 г
Сік лимона 21 р
Декоративна посипання

Пісочне печиво з інжиром покроковий рецепт

1. В деже міксера з’єднати борошно, цукор, сіль, розпушувач, цедру, додати вершкове масло, нарізане шматочками, з’єднувати насадкою «весло» до стану дрібної крихти. Додати яйце , молоко , тісто перемішати, прибрати, загорнувши в плівку, на 3 години в холодильнк. Для начинки : Подрібнити інжир, звільнений від плодоніжки, фініки без косточки.
2. З’єднати з медом, алкоголем, апельсиновою цедрою, лимонним соком, сіллю, прянощами до утворення густої пасти. Горіхи попередньо обсмажити на сухій сковороді, подрібнити, з’єднати з пастою. Для зручності тісто і начинку розділити на 2 частини. Тісто розкачати в прямокутник приблизно 23*15 див. розрізати пополам.

3. По довгих краях нанести сформовану начинку у вигляді ковбаски, і загорнути начинку в тісто. Так само можна рівномірно розподілити начинку по тесту і згорнути у вигляді рулетика (буде більш тонкий шар начинки між шарами тіста). Повторити з другою половиною тіста і начинки. Випікати при 190 градусах близько 18 хвилин на килимку. Остиглі рулетки за глазурувати глазур’ю і прикрасити посипкою. Для глазурі пудру і сік з’єднати і перемешать.