Різдвяне шоколадне печиво

Як смачно зробити Різдвяне шоколадне печиво простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

– масло вершкове – 100гр⠀
– цукор – 100гр⠀
– яйце – 1 шт⠀
– растительнон масло – 50мл⠀
– борошно – 250 – 300гр⠀
– сіль – щіпка⠀
– розпушувач – 1 ч. л⠀
– какао – 30гр⠀
– спеції (кориця, імбир, гвоздика, мускатний горіх) – 1/2 ч. л⠀

Начинка:⠀
– ягідний джем⠀
– шоколад – 50гр⠀

Різдвяне шоколадне печиво покроковий рецепт

1. Збиваємо м’яке вершкове масло з цукром до білого кольору. ⠀ Додаємо яйця і продовжуємо збивати.⠀ Вводимо рослинне масло і збиваємо поки маса не стане воздушной.

2. Смешивпем борошно, сіль, розпушувач, какао і акуратно вводимо в тісто (частинами!) І замішуємо еластичне тісто. Тісто перекладваем в пакет і прибираємо в холодильник на 30 хв. Дістаємо тісто з холодильника, ділимо на 2 частини. ⠀
3. Тісто розкачуємо місцем двома листами пергаменту (тоді печиво точно буде однакової товщини) товщина повинна бути приблизно 3мм. Формочками вирізаємо печиво , у половини печива треба вирізати середину. Випікаємо при 180гр 10-15 хв. ⠀ Готове остигле печиво змащуємо густим джемом, накриваємо печивом з отвором і поливаємо розтопленим шоколадом.