Лимонний пиріг тарт зі сметаною

Аромат цей божественного десерту заповнить весь будинок, дуже ніжна начинка – нагадує суфле і пісочна основа 😋⁣⁣⠀ Як зробити Лимонний пиріг тарт зі сметаною рецепт простий. Діаметр форми – 20 см⁣. Обов’язково зберігайте, діліться рецептом з друзями і готуйте з задоволенням 👍⁣⁣⠀

Інгредієнти

КБЖУ на всю порцію:⁣⁣⠀До-953.0/Б-33.1/Ж-53.7/У-83.8⁣⁣⠀
⁣⁣⠀
ОСНОВА ⁣⁣⠀
Борошно ц/з пшеничне – 60 г⁣⁣⠀
Мука кукурудзяна – 60 г⁣⁣⠀
Яйце – 1 шт⁣⁣⠀
Вершкове масло – 20 г⁣⁣⠀
Підсолоджувач – за смаком⁣⁣⠀
НАЧИНКА⁣⁣⠀
Яйце – 2 шт⁣⁣⠀
Сметана – 150 г⁣⁣⠀
Лимон – 1 шт⁣⁣⠀
Підсолоджувач – за смаком⁣⁣⠀

Лимонний пиріг тарт зі сметаною покроковий рецепт

1. Змішати два види борошна, додати яйце, м’яке вершкове масло і підсолоджувач. Замісити еластичне тісто, загорнути у плівку і прибрати в холодильник на 30 хвилин.⁣⁣⠀ Через деякий час дістати тісто з холодильника і розкачати в тонкий пласт. Відповідну форму для запікання змастити кокосовим маслом, і закласти пласт тіста, сформувати основу з бортиками.⁣⁣⠀ ⠀
2. Зробити проколи вилкою, закласти папір для запікання і насипати вантаж. Горох, квасолю або рис.⁣⁣⠀ Відправити в духовку на 15 хвилин при 180°.⁣⁣⠀ Для начинки натерти цедру одного лимона і вичавити сік лимона. Додати яйця і підсолоджувач. Збити міксером. Процідити.⁣⁣⠀
3. З’єднати лимонно-яєчну масу зі сметаною і влити в підготовлену основу.⁣⁣⠀ Знову відправити в духовку на 30 хвилин при 160°. По закінченню часу готування, залишити в духовці до повного охолодження.⁣⁣⠀

Відео рецепт 👇