Пиріг без яєць на кефірі з джемом в духовці

Як смачно зробити Пиріг без яєць на кефірі з джемом в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

– кефір 350 мл
– цукор приблизно гранований стакан (180 гр.)
– олія 1/2 граненого склянки (120 гр.)
– борошно в/с 2 повних гранованих склянки (300 гр.)
– сода 1 ч. ложка або розпушувач 2 ч. ложки
– будь-який джем, повидло, варення для начинки приблизно 150-180 гр.
– кокосова стружка або горіхи за бажанням

Пиріг без яєць на кефірі з джемом в духовці покроковий рецепт

1. Кефір потрібно дістати з холодильника заздалегідь, щоб він був не холодний або трохи підігріти. Додаємо в кефір цукор і масло, перемішуємо. Всипаємо борошно, змішане з содою або розпушувачем. Все змішати до однорідного стану. Зручно скористатися міксером, тоді тісто виходить без комочков.

2. прогріваємо Духовку до 180 градусів. Форму (у мене квадратна, внутрішній розмір 22/22) змащуємо маслом і виливаємо тісто. Трусимо форму, щоб тісто рівномірно розподілилася і не було бульбашок повітря. Випікаємо приблизно 30 хвилин. Якщо верх починає підгоряти раніше, вимкніть верхній тен, або накрийте пиріг фольгой.

3. Готовність перевіряємо, встромивши в центр пирога зубочистку – вона повинна вийти сухою. Викладаємо готовий пиріг з форми на грати і охолодити до теплого стану. Розрізаємо вздовж, змащуємо один корж джемом або варенням (у мене в цей раз варення з гарбуза з апельсином) Накриваємо другим коржем. Верх пирога я змастила залишками джему і посипала кокосовою стружкою – це за бажанням. Повністю остиглий пиріг розрізаємо на порційні шматки (у мене 9 порцій)