Пиріг королевська ватрушка з сиром в духовці

Пиріг королевська ватрушка з сиром в духовці простий рецепт. Самий смачний і простий сирний пиріг до чаю – КОРОЛЕВСЬКА ВАТРУШКА.

Інгредієнти

Корж:
2 ст. борошна (320г)
150 г вершкового масла
0,5 ст.(100г) цукру
1/3 ч. л. соди

Начинка:
0,5 кг сиру
2 яйця
Ваніль (або ванільний цукор, ванілін)
0,5 ст(100 г) цукру

Пиріг королевська ватрушка з сиром в духовці покроковий рецепт

1. Корж:
Розтерти руками борошно, масло і цукор до стану “хлібних крихт”. В кінці додати соду.

2. Все скласти в миску, пробити заглибним блендером. Або збити міксером. Духовку розігріти до 180°C. Змастити маслом деко (у мене 20×29), або велику круглу форму, діаметром 24 см.
3. Я люблю готувати тонкий пиріг, цього беру таку широку форму. Якщо робити пиріг вище, з товстим шаром начинки, то можна використовувати форму менше 24 см в діаметрі (20-22см).

4. Можна використовувати пергамент, змащене маслом. Викласти більшу частину тіста на дно форми, зверху розподілити рівним шаром всю начинку. Зверху присипати залишилася меншою частиною тіста. Випікати при 180°С до золотистого цвета.